- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Arsenal je gazda Londona i zreo je za titulu posle 19 godina!

© AP Photo / Frank AugsteinArsenal
Arsenal - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2023
Pratite nas
Fudbaleri Arsenala pobedili su kao gosti gradskog rivala Totenhem u derbiju 18. kola Premijer lige i severnog Londona 2:0 (2:0), čime su pobegli Mančester sitiju na čak osam bodova. Golove za „tobdžije“ postigli su Ugo Loris (autogol) i Martin Odegard u prvom poluvremenu.
Od davne 2014. godine Arsenal nije slavio na stadionu najvećeg rivala, s druge strane Totenhem je imao impresivnih šest pobeda i dva remija u mečevima u engleskom šampionatu, ali je ta tradicija srušena.
Izabranici Španca Mikela Artete koji su na stadion „Totenhem Hotspur“ stigli kao lideri Premijer lige, uspeli su, lakše nego što su verovatno i sami očekivali, da nokautiraju Kejna, Sona i ostale „pevce“.
Ekspresno su ih „skuvali“ za pola sata. Tome je značajno kumovao kapiten domaćeg tima iskusni golman Ugo Ljoris, koji se nedavno posle završnog Mundijala u Kataru povukao iz reprezentacije Francuske.
El Fardu Ben – fudbaler FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2023
SPORT
„Big Ben“ i Zvezda – godine su učinile svoje
Neverovatno je kako je traljavo reagovao posle centaršuta Bukaja Sake s desne strane, jer je u 14. minutu loptu boksovao direktno u malu mrežu sopstvenog gola!?
Nešto više od 20 minuta čekalo se na novi pogodak u mreži Totenhema, a u centru pažnje se našao igrač meseca u Premijer ligi – Martin Odegard.
Norvežanin koji je svojevremeno bio skupoceno pojačanje i nvesticija za budućnost Real Madrida, gde se nije snašao, fudbalski je "eksplodirao" u Arsenalu!
Igra najbolji fudbaler u karijeri i s kapitenskom trakom oko ruke „vuče“ Arsenal ka tituli, prvoj još od Arsena Vengera i (pre)davne 2004. godine, kada su Anri, Vijeira, Pires i ostali pod komandom Profesora dobili nadimak „nepobedivi“26 pobeda i 12 remija.
Činjenica je da je sezona tek stigla do pola, i da su „tobdžije“ prethodnih godina najviše bodova gubile u januaru i februaru, kad ase praktično i „lomi“ prvenstvo u Engleskoj zbog zgusnutog rasporeda, ali čini se da je ekipa sazrela u svakom smislu.
Ovoga puta se čini da Arsenal ima i klupu i kvalitet da izgura ovu trku udvoje sa Mančester sitijem do samog kraja i da prvi prođe kroz cilj. Čak 15 trijumfa, dva remija i samo jedan poraz, ulivaju nadu da Arsenal ima sve što je potrebno da bude prvak Engleske.
Interesantno, pre 18. kola u kojem je Mančester siti gostovao Junajtedu na Old Trafordu (izgubili 2:1), a Arsenal išao na noge Totenhemu, "građani" Pepa Gvardiole su prema procenama bukmejkera bili prvi favoriti za titulu. Sada situacija drastično menja, s obzirom na to da su osam koraka iza londonske kaznene ekspedicije.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2023
SPORT
Bela tačka ponovo je bila crna za Mitrovića
Kolumbijski fudbaler Hames Rodriges - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2023
SPORT
Čak je i veliki ser padao na „blještavilo“ – ko će sledeći baciti pare u bunar?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala