- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Otkriven snimak zbog kog će se Dešan stideti – Benzema je mogao da pomogne

© AP Photo / Francois MoriKarim Benzema, Real Madrid, Francuska
Karim Benzema, Real Madrid, Francuska - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2022
Pratite nas
Mundijal je uveliko završen, a koliko god medijske pažnje imali Argentinci kao prvaci sveta, isto toliko se govori i o Francuzima odnosno sukobu Karima Benzeme i Didijea Dešana. Karim Džaziri, otkrio je da je francuski napadač bio spreman da igra od osmine finala i time je demantovao tvrdnje selektora da Benzema nije bio na spisku samo zbog povrede.
Francuska reprezentacija u Katar je išla oslabljena, a najviše se govorilo o povredi Karima Benzeme koji je pre Mundijala dobio „Zlatnu loptu“.
Kako je Svetsko prvenstvo odmicalo tako je sve više počelo da se govori o tome da razlog Benzeminog odsustva nije samo povreda već i sukob sa selektorom Didije Dešanom, kao i saigračima Antoanom Grizmanom i Ugom Lorisom.
Karim Džaziri, agent francuskog fudbalera, hteo je konačno da stavi tačku na glasine i otkrio je da Benzema bio spreman da izađe na teren od osmine finala.
„Ovo sam objavio, ali sam se prvo konsultovao sa trojicom specijalista koji su potvrdili dijagnozu, Benzema je mogao da bude spreman još od osmine finala da bude makar na klupi. Zašto ste tako brzo tražili da ode?“, napisao je Džaziri uz priložen snimak na kome se objašnjava povreda fudbalera.
Iako je Benzemin menadžer snimkom hteo da stavio tačku na celokupnu dramu verovatno da od toga nema ništa, jer se spekulacije o detaljima sukoba i dalje šire.
Grizman i Loris su navodno zbog iskustva imali veliki uticaj na odluku Dešana, a Benzema je odbijanjem da prisustvuje na finalu Mundijala jasno pokazao da odnosi sa reprezentacijom nisu dobri.
Kalvin Filips - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2022
Katar 2022
Neočekivani problem posle Mundijala: „Nije u stanju da trenira“
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2022
Katar 2022
Erdogan: Ronaldu su izrečene političke sankcije
Nusret Gokdže, tusrski mesar, internet zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2022
Katar 2022
Ako zaista bude istrage – biće i kazne: Da li će se predsednik FIFA okliznuti na so
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala