- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Erdogan: Ronaldu su izrečene političke sankcije

© Sputnik / Lola ĐorđevićRedžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2022
Pratite nas
Odjeci Svetskog prvenstva u Kataru čuju se i vikend po završetku finalne utakmice koja je Argentinu krunisala za prvaka sveta. Predvodnik karavana bio je Lionel Mesi, približivši se statusu najboljeg ikada, dok je njegov savremenik Kristijano Ronaldo ostao u zapećku – to je bila tema za predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.
Erdogan je na skupu sa omladinom istočne provincije Erzurum komentarisao Svetsko prvenstvo i konstatovao je da je Ronaldov talenat na Mundijalu u ekipi Portugalije, pod vođstvom sada već smenjenog selektora Fernanda Santoša – „protraćen“.

„Protraćili su njegov talenat. Nažalost, njemu su izrečene političke sankcije. Poslati takvog igrača u poslednjih 30 minuta utakmice utiče na njegov um i oduzima mu energiju“, rekao je Erdogan.

Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Redžep Tajip Erdogan
predsednik Turske
On je potom izjavio da zna pojedinosti iz Ronaldovog političkog razmišljanja.
„Ronaldo je lično posvećen odbrani palestinskog pitanja“, dodao je Erdogan.

Teška godina

Nastavak sage o Ronaldu stiže u smiraj teške godine za jednog od najboljih fudbalera svih vremena koji je tokom godine doživeo porodičnu tragediju, profesionalni potop u „drugoj kući“ Mančester junajtedu, a potom i emotivni zbog stavljanja u drugi plan tokom Mundijala.
Ronaldo je u četvrtfinalnoj utakmici Mundijala koja je bila poslednja za Portugaliju, našao na terenu u drugom poluvremenu, a isti slučaj se dogodio i u duelu osmine finala sa Švajcarskom u kojoj su njegovi saigrači briljirali i pobedili sa 6:1.
Posle intervjua datog britanskom novinaru Pirsu Morganu Ronaldo je raskinuo ugovor sa Junajtedom i čime je postao jedini igrač bez kluba na Mundijalu, ali i jedini koji je postizao golove na pet izdanja takmičenja.

Šta dalje?

Po završetku učešća koja je dovela do smene selektora, Ronaldo se uputio u trening centar Real Madrida kako bi održavao formu, a spekuliše se danima gde će biti njegova sledeća profesionalna destinacija.
„Ronaldo sada ide u Saudijsku Arabiju, to je prema informacijama koje ja imam“, zaključio je Erdogan.
Predrag Mijatović - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2022
Katar 2022
Mijatović za Sputnjik: Ko je zaslužio „Zlatnu boginju“, o brodolomu Srbije i Ronaldovim suzama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala