- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Ako zaista bude istrage – biće i kazne: Da li će se predsednik FIFA okliznuti na so

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINANusret Gokdže, tusrski mesar, internet zvezda
Nusret Gokdže, tusrski mesar, internet zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2022
Pratite nas
Svetska fudbalska federacija je zvanično donela odluku da otvori istragu o tome kako je turski mesar i kuvar Nusret Gokče došao u priliku da se pojavi na terenu stadiona u Dohi posle finala Mundijala i da dođe u posed pehara kome je pristup dozvoljen samo pobednicima takmičenja.
Pravila FIFA ukazuju na to da niko osim članova ekipe pobednika Mundijala ne sme ni da dodirne pehar, što je bilo prezentovano i u Beogradu uoči početka Svetskog prvenstva tokom turneje „Zlatne boginje“, odnosno „Zlatnog globusa“.
Tokom prezentacije trofeja on je bio hermetički zatvoren u staklenom ramu, a čak ni selektor Dragan Stojković, a ni ambasador Mundijala Marko Materaci, nisu bili u mogućnosti da stave ruke na pehar.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
SPORT
Piksi je dobio „Boginju“ – iz ruku legende /video/
Tu priliku je dobio turski mesar i kuvar poznat pod nadimkom Solt bej, zbog svog gotovo ritualnog posipanja mesnih odrezaka solju, uz cirkusku predstavu dramatizovanog sečenja pripremljenog obroka.
Da ga je to proslavilo svedoči i snimak gde on izvodi svoju tačku pred oduševljenim predsednikom FIFA Đanijem Infantinom.
„Solt bej, najbolji od najboljih“, hvalio je prvi čovek svetskog fudbala svog prijatelja, što upućuje na to da pravac istrage može da ide samo prema njemu, a to bi mogao da bude veliki problem.
Istraga će sasvim sigurno utvrditi prekršaje i pozvati na odgovornost, ako se to ne desi dogodiće se presedan, a ukoliko bude tražen krivac on će izvesno morati da bude kažnjen.
Prvoosumnjičeni je, potpuno bizarno, prvi čovek FIFA, švajcarski Italijan koji bi trebalo da bude ambasador pravila i digniteta organizacije na čijem je čelu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala