- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak je spreman: Da nastavim gde sam stao!

© AP Photo / Antonio CalanniNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski teniser, priprema se za novu sezonu u Marbelji, a pred nove izazove govorio je na je jednom okupljanju koje je organizovao njegov sponzor „Asiks“. Srpski as istakao je da je motivisan da narednu sezonu započne u pobedničkom stilu u kakvoj je završio ovu takmičarsku godinu.
Posle drame koju je preživeo prošle godine, Đoković će moći bez problema i stresnih situacija da uđe u novu sezonu i krene u pohod po 22. Grend slem titulu. Tokom boravka u Španiji, Novak je istakao da je u poslednjem delu sezone igrao najbolje što može kako bi na najbolji mogući način iskoristio šansu za osvajanje trofeja.
„Moj najbolji tenis došao je na kraju godine i to mi je omogućilo da osvojim tri od poslednje četiri titule. Nadam se da ću produžiti ovaj nivo igre“, samouveren je Novak.
Tokom sezone Đokoviću nije bilo dozvoljeno da igra na šest turnira. Jedna od malo dobrih stvari koje su te neprijatnosti donele je to što srpski as pred kraj godine nije bio umoran koliko i ostali igrači.
„Nisam toliko umoran, to je istina. Nadam se da ću 2023. početi baš kao što sam završili 2022. godinu“, istakao je Novak.
U nekoliko navrata Novak je govorio da je emotivno teško podneo deportaciju iz Australije, a u Španiji se još jednom podsetio neprijatnosti.
„Nikada nisam doživeo ništa slično. Trebalo mi je par meseci da se nađem na stazi, kako fizički, tako i psihički i emotivno. Potrebno je vreme koje mi treba da se vratim tenisu kakvom želim“, rekao je najbolji srpski teniser.
Novak je potvrdio da su Grend slem trofeji glavni cilj i da svaki turnir koji igra želi i da osvoji.
„Osećam da sam tokom svoje karijere imao veliku sreću što sam uspeo da postignem mnoge stvari i osvojim najveće trofeje u ovom sportu. A pobeda u Torinu mi je pokazala da sam i dalje sposoban da osvajam najvažnije turnire i da igram protiv najboljih igrača sveta na najvišem nivou. To mi omogućava da nastavim da sanjam velike snove. U suštini svaki turnir koji igram želim da ga osvojim. Nije tajna da je moj veliki cilj Grend slemovi. A onda Masters 1.000 i finale. Volim i da igram za svoju zemlju, u Dejvis kupu, sada više ne može da bude u ATP kupu. To u meni budi najlepše emocije“, istakao je Novak.
Đoković pre svega želi da u narednu sezonu uđe zdrav jer samo na taj način može da igra na najvišem nivou. Manje od najboljeg ne želi jer kako kaže ne vidi sebe kao profesionalca ukoliko ne pruža maksimum.
„Najveći cilj za narednu godinu i one koje dolaze, ne znam koliko će ih biti, jeste da ostanemo zdravi i da mogu da igra na najvišem nivou. Ne vidim sebe da se profesionalno bavim tenisom, a da ne mogu da budem jedan od kandidata ili favorita za osvajanje Grend slema“, rekao je Novak.
Za kraj izlaganja srpski as poručio je da želi da se iako ima 35 godina čini sve da se oseća spremno kao mlađi igrači.
„Ne vidim sebe na 25. mestu, da igram na srednjem i visokom nivou. Uvek želim da igram na najvišem nivou. To je ono što ja tražim od sebe i ono što zahtevam od svog tima, a da oni to zahtevaju od mene. Znam da sada imam 35 godina i da moram da se prilagodim razlikama u godinama i da sustignem mlađe, koji su dodatno motivisani i čvrsti. Ali ja sam još uvek tu i osećam se mlado kao oni“, zaključio je Novak.
Novak je završio takmičarski deo sezone, ali će igrati na egzibicionom turniru u Dubaiju koji počinje 19. decembra.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
SPORT
„Slušajte, Novak je najbolji na svetu“ – Kirjos jedva čekao da pravda pobedi
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2022
SPORT
Ruski i beloruski teniseri na žrebu za Australijan open!
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
SPORT
Đoković je „najtraženiji“ – iza njega Tijana i Gudelj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala