- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Slušajte, Novak je najbolji na svetu“ – Kirjos jedva čekao da pravda pobedi

© AP Photo / Mark J. TerrillNovak Đoković i Nik Kirjos
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski teniser, sezonu će za razliku od prethodne moći da započne na Australijan Openu koji ga čeka raširenih ruku iako je prošle godine deportovan iz te zemlje. Povodom Novakovog povratka u Melburn oglasio se i Nik Kirjos koji je jasno stavio do znanja da je srećan zbog dolaska prema njegovim rečima „najboljeg tenisera sveta“.
U prethodnih nekoliko godina Novak Đoković na Nika Kirjosa nije mogao da gleda baš kao na prijateljski nastrojenog rivala, jer je od Australijanca prečesto dobijao negativne komentare na račun igre, ponašanja, stila života. Međutim, sve se promenilo početkom 2022. godine kada je Kirjos „okrenuo leđa“ Australiji zbog Novaka.
Kada je Novak deportovan iz Australije, na veliko iznenašeđenje Kirjos je bio među prvima koji su ga branili i podržali i rekao je čak kako se stidi vlasti svoje zemlje zbog takvog ponašanja prema devetostrukom šampionu Australijan Opena.
U mesecima koji su usledili Kirjos i Đoković izgradili su zdrav, prijateljski odnos, a Australijanac je sada javno govoreći o Novakovom povratku u Australiju rekao da je srpski as najbolji teniser na svetu.
„Zdrav je, spreman za igru i da napravi šou za naše navijače. Veoma smo srećni što je sa nama. Slušajte, on je najbolji na svetu prema mom mišljenju. Drago mi je što ćemo mu poželeti dobrodošlicu, da pokaže kakav je sjajan teniser“, iskren je Kirjos.
Koliko sada Nik ceni Novakov tenis dokazuje i to što ga Australijanac i naredne sezone vidi kao dominantnog. Kirjos veruje da bi srpski as mogao naredne godine da podigne tri Grend slem trofeja.
„Rafa će osvojiti Rolan Garos, Đoković Vimbldon ukoliko ga ja ne sprečim (smeh). Đoković je toliko dominantan da ne mogu da zamislim da izgubi na Australijan Openu ili US Openu ukoliko neko ne podigne igru na viši nivo. Možda bi Medvedev mogao da ga pobedi. Voleo bih i ja da osvojim jedan, ali realno govoreći, mnogo je dominantan“, zaključio je Kirjos.
Australijan Open počinje 16. januara, a prethodno će se za prvi Grend slem u sezoni pripremati na turniru 250 serije u Adelejdu na kom do sada nikada nije igrao.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2022
SPORT
Ruski i beloruski teniseri na žrebu za Australijan open!
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
SPORT
Đoković je „najtraženiji“ – iza njega Tijana i Gudelj
Zverev i Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
SPORT
Za Danila egzibicija nije šala – ubedljiva pobeda nad Sašom!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala