- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković je „najtraženiji“ – iza njega Tijana i Gudelj

© AP Photo / Antonio CalanniNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
Pratite nas
Novak Đoković nalazi se na vrhu liste sportista koji su najviše pretraživani na internetu u 2022. godini.
Najveći razlog tome svakako je drama koju je proživeo u januaru, kada je nekoliko dana proveo u pritvoru u Melburnu, a onda je i deportovan iz Australije zbog činjenice da nije vakcinisan protiv virusa korona.
Novak je i svojim uspesima zaslužio da se ljudi interesuju o njemu – u 2022. je osvojio pet trofeja, među kojima su najznačajniji oni na Vimbldonu i Završnom turniru u Torinu.
Iza Đokovića među srpskim sportistima se nalaze odbojkaška reprezentativka Tijana Bošković i fudbalski reprezentativac Nemanja Gudelj.
Na drugoj pozicijiliste najpopularnijih sportista je Rafael Nadal, treću poziciju zauzima Serena Vilijams, na četvrtom mestu se nalazi američki fudbaler Manti Teo, na petom skejtborder Šon Vajt, dok se iza njih nalazi japanski klizač Juzuru Hanju.
Američka košarkašica Britni Grajner je sedmoplasirana, posebno nakon hapšenja u Rusiji zbog posedovanja kanabisovog ulja prilikom sletanja u zemlju, a listu popunjavaju fudbaler Đerar Pike, UFC borac Kain Velaskes i trenutno prvi na ATP listi Karlos Alkaras.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala