- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ruski i beloruski teniseri na žrebu za Australijan open!

© AP Photo / John MinchilloDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2022
Pratite nas
U glavni žreb za Australijan open koji će biti održan u januaru 2023. godine uvršteni su i ruski i beloruski teniseri. Arina Sabalenka, Darija Kasatkina, Veronika Kudermetova, Danil Medvedev, Andrej Rubljov zauzeli su svoja mesta i naći će se među nosiocima, samo što pored njihovog imena ne stoji ime zemlje iz koje dolaze.
Rusi će moći da učestvuju na prvom kalendarskom Grend slem turniru kao neutralni takmičari, a ova informacija se pojavila samo dan nakon što se pojavila vest da će Rusi najverovatnije moći da učestvuju i na Vimbldonu.
Danil Medvedev i Andrej Rubljov su u vrhu glavnog žreba, kao sedmi i osmi nosilac, samo što pored njihovog imena nema ruske zastave i ne navodi se izme zemlje. Karen Hačanov, Aslan Karacev i Roman Sifujulin takođe su zauzeli svoje mesto na žrebu.
Kada su ruske teniserke u pitanju, predstavljeno je njih čak 11, a predvode ih Kasatkina i Kudermetova, Aleksandrova, Samsonova, Pavljučenkova, Potapova, Kalinskaja, Rodina, Blinkova, Rahimova i Gračeva.
Na žrebu će biti i Belorusa pod istim uslovima. Početak Australijan opena zakazan je za 16. januar i trajeće do 29. januara.
Sjajna vest je što će se za razliku od ove godine, u Melburnu naći i Novak Đoković kojem je ukinuta trogodišnja zabrana ulasku u zemlju posle agonije koju je proživeo na startu 2022. godine, kada je posle 11 dana psihološke torture deportovan iz Australije.
Ruski teniser Danil Medvedev, Vimbldon prvo kolo - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
SPORT
Englezi se uplašili, ruski i beloruski teniseri se vraćaju na Vimbldon
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala