- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

MIP Rusije: Upozorili smo SAD da ćemo delovati po principu „oko za oko“

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2022
Pratite nas
Zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov izjavio je da namerno pogoršanje bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama nije izbor ruskih vlasti, ali da će delovati po principu „oko za oko“.
„Jasno stavljamo do znanja da namerno pogoršanje međudržavnih odnosa nije naša taktika i nije naš manir. Uporedo s tim, pri izgradnji dijaloga sa Vašingtonom, u svakoj situaciji polazimo od principa reciprociteta, odnosno, po pravilu principa oko za oko, ali ne nužno simetrično“, rekao je on tokom diskusije u klubu „Valdaj“.
Rjabkov je istakao da SAD neće ukinuti antiruske sankcije nezavisno od daljeg razvoja odnosa i dodao da Vašington po ovom pitanju ima konsenzus.
Diplomata je naglasio da Sjedinjene Američke Države žele da iscrpe devizne rezerve novca u Rusiji, isprovociraju bankrot i propast ruske ekonomije.
Prema njegovim rečima, stabilnost privrede Rusije uprkos ograničavajućim merama Zapada i efikasne mere za jačanje kursa rublje izluđuju Vašington.
Prethodno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući razmenu Rusa Viktora Buta i Amerikanke Britni Grajner izjavio da je pogrešno izvoditi zaključke da je to korak u pravcu izlaska iz krize između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država. On je dodao da odnosi Moskve i Vašingtona, kao i pre, ostaju u žalosnom stanju.
Džordž Kenan - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
SVET
Kenanova doktrina – dva dokumenta koja su definisala politiku SAD prema Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala