- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ivanovićeva čista petica

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićDuško Ivanović
Duško Ivanović - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2022
Pratite nas
Duško Ivanović nastavlja da pravi čuda sa Crvenom zvezdom. Iskusni stručnjak preuzeo je crveno-bele u ne tako dobrom momentu, ali je uspeo da poveže osam pobeda u svim takmičenjima. Od toga pet u Evroligi. Zato za start na klupi crveno-belih dobija čistu peticu.
Nije Ivanović u Zvezdu doneo čarobni štapić, ali jeste ideju i podelu uloga. Kada se gledaju crveno-beli stiče se utisak da se zna šta ko radi i šta je čiji posao.
Važno je istaći da je Crvena zvezda najbolja ekipa u Evroligi po učinku domaćih igrača i da se to vidi na parketu, a posebno u derbiju gde je i sam doživljaj utakmice važan faktor.
U takvom rasporedu snaga iskočio je igrački mladi Filip Petrušev. Njemu je bilo potrebno vreme da proigra jer je prošle sezone presedeo na klupi u Anadolu Efesu, ali je vrlo brzo počeo da pokazuje kakav kvalitet ima. I može da bude zalog za budućnost i Zvezde i srpske reprezentacije.
Zvezda je pri pravljenju i sastavljanju tima dovela i iskusna imena, a umesto Nikole Kalinića kao lider tima je projektovan Nemanja Nedović.
Jeste drugačija pozicija u pitanju, ali liderstvo je slično. Nedović je sporije ušao u sezonu zbog povrede, ali je opet protiv Partizana bio najbolji kada je bilo najvažnije, pogodio je šut za pobedu i dodatno porastao u očima navijača.
Pored dolaska Ivanovića u Zvezdu, uprava kluba napravila je još jedan ključni potez, a to je dovođenje Luke Vildoze na poziciju plejmejkera umesto indisponiranog Džejlena Adamsa.
Vildoza je pokazao da igra u službi tima, da ume da pogodi kada je važno, ali i što je važnije da razigra saigrače, pa i da vickastim potezima digne navijače na noge. Postao je brzo ljubimac pristalica crveno-belih.
Ne samo da je Ivanović usaglasio domaće i strane igrače, već je i onim iskunim kajlama poput Branka Lazića i Luke Mitrovića našao pravu meru, pa uz dodatak nekoliko igrača uloge to sve daje savršene rezultate.
Zvezda je dobila osam utakmica, od toga čak dva puta Partizan. Ima opciju da sa dve pobede u naredna dva meča u Evroligi ode i na skor 8-6.
Ivanović pokušava da sve drži na zemlji, da njegovi igrači ne „polete“.

„Važna je ovo utakmica, ali znate koliko još ima rundi do kraja? Liga je duga, posle ove serije pobede možete ući lako i u seriju poraza. Samo ono na kraju se računa. Sve ove utakmice su pokazale da svaki igrač koji uđe sa klupe – doprinosi igru. Nije mi važno ko koliko igra, već ko koliko pruži za to vreme. Mi svaku utakmicu idemo tako da možemo da je pobedimo i to je važan momenat u našem mentalitetu. Borićemo se za Top 8 Evrolige, a da li je realno ili ne – videćemo“, rekao je Ivanović.

Biće i poraza, ali Ivanović za dosadšnji rad zaslužuje čistu peticu, onu iz srednje i osnovne škole, podrazumeva se.
Nemanja Nedović - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2022
SPORT
Nedović utišao 20.000 „grobara“ i priznao Sputnjiku: Najveći šut u karijeri!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala