- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Tite bi da Brazilci što pre zaplešu sambu protiv Hrvata

© AP Photo / Jin-Man LeeBrazil
Brazil - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2022
Pratite nas
Odbrojavanje je završeno Brazil i Hrvatska će uskoro na teren u meču četvrtfinala Mundijala u Kataru. Tite, selektor „karioka“ koje u Dohi posle svakog gola plešu sambu, poručio je da se nada ranom golu protiv Balkanaca kako bi ekipi kasnije bilo lakše.
Impresivno je Brazil izgledao na terenu u osmini finala protiv Južne Koreje kojoj je četiri puta zatresao mrežu za svega pola sata.
Nošeni tim ubedljivim trijumfom (4:1) i fantastičnom atmosferom koja vlada među Nejmarom i drugovima, selektor Adenor Leonardo, poznatiji samo kao Tite, samouvereno je poručio da se nada ranom pogotku koji bi „otključao" Hrvate“, koje izuzetno respektuje.
„Imaju odličan vezni red koji čine iskusni fudbaleri. Imaju iskustva i na evropskim i na svetskim prvenstvima, što je nešto za poštovanje. Kada je sam meč u pitanju i ritam, želimo da postignemo brz gol, što bi nam olakšalo posao u nastavku“, izjavio je Tite.
Do poslednjeg mesta je bila ispunjena sala u kojoj su Brazilci držali konferenciju za medije, a novinare je zanimalo šta je ključna snaga „karioka“.
„Imamo dosta talenta, dobra smo ekipa. Jako smo uporni, a kako bismo došli do još jednog uspeha potrebno je da moji igrači čine sve kao i do sada“, jasan je Tite.
Neizbežno pitanje odnosilo se na ples Brazilaca, odnosno sambu, koju su počeli da igraju posle svakog gola na Mundijalu, a igračima se protiv Koreje priključio i selektor.
„Ovo nije moja ekipa, ovo je reprezentacija Brazila. Neću vam držati lekcije iz istorije i kulture, kako se veselimo i radujemo. To ću jednostavno ostaviti po strani, a svakoga poštujemo. Što se mene tiče, osećam povezanost sa igračima. Bitna je cela slika, igrači su najvažniji, mi smo ove kako bismo ih motivisali", zaključio je Tite.
Kada su Hrvati u pitanju, jasno je da na teren od 16 časova neće istrčati s belom zastavom, uprkos tome što je Brazil prvi favorit za osvajanje „Zlatne boginje“. Selektor „vatrenih“ Zlatko Dalić je zajedno sa svojim stručnim štabom i fudbalerima detaljno skenirao Brazilce, poručivši da Hrvatska nikako ne sme da napravi grešku koju je sebi dozvolila selekcija Srbije u premijernom meču na Mundijalu.
Uz Sputnjik sport pratite uživo tekstualni prenos i sva dešavanja sa četvrtfinalnog meča Hrvatska - Brazil koji počinje od 16 časova.
Didije Dešan, selektor reprezentacije Francuske - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2022
Katar 2022
Selektor Francuske nahvalio Engleze: Nemaju slabosti, ali mi imamo Kilijana!
Luj van Gal i Memfis Depaj - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2022
Katar 2022
„Nazvao me je najgorim trenerom?“ – urnebesna reakcija selektora Holandije na reči Argentinca /foto/
Brazil - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
Katar 2022
Ispisali su istoriju, ali se neće zaustaviti na tome
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala