- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Ispisali su istoriju, ali se neće zaustaviti na tome

© AP Photo / Manu FernandezBrazil
Brazil - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
Pratite nas
Dovoljno je samo reći Brazil i svima će na prvu loptu biti jasno da su u Katar stigli da osvoje „Zlatnu boginju“, koju čekaju punih 20 godina. Pod Titeovom dirigentskom palicom i Nejmarom na terenu uterali su rivalima strah u kosti i posle izdanja u grupnoj fazi i osmini finala, dodatno su pojačali utisak zbog čega su favoriti za podizanje trofeja.
„Selesao“ je svoju snagu demonstrirao na premijeri protiv Srbije. Osetili su Piksijevi Orlovi tu fudbalsku snagu i moć na sopstvenoj koži. Prvo poluvreme su se i držali, bar rezultatski, da bi u nastavku napadač Totenhema Rišarlison sa dva gola rešio pitanje pobednika (2:0).
Već tada se videlo da Brazilci u stilu sambe „plešu po terenu“, a igraju bogami i van njega, što im je postao zaštitni znak u Kataru.
Naime, posle postignutog gola ekipa se okupi u restriktivnom prostoru oko selektora Titea, i onda svi zajedno zaplešu sambu.
I dok nekima, poput Engleza Garija Nevila, to smeta, smatrajući da je to nepoštovanje protivnika, Nejmar, Rafinja, Rišarlison i ekipa se samo ludo zabavljaju i hitaju ka cilju.
Srbija i Kamerun - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
Katar 2022
Fudbaleri plaćali da putuju na Mundijal – rival Srbije na stubu srama
Pali su pred Brazilcima i Švajcarci (1:0), da bi usledio iznenađujući poraz Brazila „B“ od Kameruna golom Abubakara u sudijskoj nadoknadi.
Ali, odmarao je tada Tite gotovo kompletnu prvu postavku, a i Brazil je već obezbedio prvo mesto u Grupi G, pa ih taj poraz ni na koji način nije poremetio.
Ono pravo pokazali su u osmini finala, kada su Južnoj Koreji za samo uvodnih 30 minuta dali četiri gola, što je nateralo svetske kladionice da „obori“ kvotu da će Brazil biti prvak sveta na svega 2,50. Takođe, ispisali su istoriju kao prvi tim ikada koji je na SP dao priliku svim igračima. Njih 26 je Tite video na delu, čak i golmana Veverton koji je ušao u 80. minutu umesto Alisona protiv Koreje.
Sada ih čekaju Hrvati koji su se posle penal-lutrije domogli među osam najboljih na Svetskom prvenstvu u Kataru.
I jasno je da je uloga apsolutnog favorita rezervisana za momke „u žutom“ koji, između ostalog, igraju i za svoju legendu i ikonu Pelea koji se trenutno nalazi u bolnici i prognoze nisu optimistične.
Brazil je rekorder po broju svetskih titula, ima ih pet, a sada im se u Kataru gde su uslovi za fudbal savršeni, „crta“ da podignu i šestu „Zlatnu boginju“ u Peleovu čast i za radost cele nacije, koja čeka još od Mundijala u Koreji i Japanu od 2002. godine.
Zdravko Mamić - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
Katar 2022
Mamić: Da Hrvatska ima Mitrovića i Vlahovića igrala bi finale Svetskog prvenstva
Fudbaleri Srbije poziraju pred fudbalsku utakmicu između Srbije i Švedske na stadionu Rajko-Mitić u Beogradu 24. septembra 2022.  - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
SPORT
Dvojica Srba prelaze u Premijer ligu?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala