- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Fudbaleri plaćali da putuju na Mundijal – rival Srbije na stubu srama

© AP Photo / Pavel GolovkinSrbija i Kamerun
Srbija i Kamerun - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
Pratite nas
Poznati novinar koji je razotkrio mnoge skandale, Romen Molina, izazvao je novi potres u svetskom fudbalu tvrdnjom da su se dva fudbalera Kameruna i jedan igrač Gane našli u Kataru jer su platili svoje mesto.
„Pojedini reprezentativci Kameruna i Gane plaćali su da bi igrali na Svetskom prvenstvu. Neki od njih su platili samo da bi se našli na spisku selektora“, otkrio je Molina.
Ove njegove tvrdnje odmah su napravile haos na društvenim mrežama, a ljubitelji fudbala u Africi „licitiraju“ imenima fudbalerima koji su plaćali za put u Katar.
Kada je u pitanju Kamerun, dodatnu sumnju stvara i ponašanje selektora, legendarnog Rigobera Songa, kada je na konferenciji saopštavao spisak putnika u Katar. Delovalo je da nije baš najbolje upoznat sa imenima svih 26 fudbalera koje vodi na Mundijal, a neki od njih igraju u domaćoj ligi.
Rigobert Song - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2022
Katar 2022
Iznenadio je jer nije znao za Srbiju – a on ne zna ni imena svojih /video/
Tako su priliku da putuju sa reprezentacijom dobili Žerom Ngom Mbekeli (24) i Suebu Maru (22) koji su do tada odigrali samo po tri meča u nacionalnom timu. Maru je i ostao na toj brojci dok je Mbekeli ušau u 86. minutu meča sa Brazilom i asistirao pri golu za pobedu.
Za sada nema dokaza o fudbalerima koji su na ovaj način stigli do Svetskog prvenstva, ali navijači Gane smatraju da su pronašli igrača koji se uklapa u profil.
Po njihovom mišljenju fudbaler Čelsija Abdul Baba Rahman platio je kako bi bio na velikoj pozornici i privukao pažnju kluba koji će ga angažovati u narednom periodu. Zbog toga je sa spiska otpao iskusni Džefri Šlup, standardni igrač Kristal Palasa.
© AP Photo / Francisco SecoKristijano Ronaldo, Portugalija - Gana
Kristijano Ronaldo, Portugalija - Gana - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
Podsetimo, ranije se nagađalo da pojedini fudbaleri na ovaj način dolaze do nacionalnog dresa, a pošto im cena na tržištu potom skoči, kada se prodaju. Ljudi od koji su kupili mesto u timu, uzimaju procenat od njihove dalje prodaje.
Bivši reprezentativac Gane, Kodžo Poku (igrao 2004 - 2008), tvrdio je u martu 2016. da zna da neki fudbaleri kupuju svoje mesto u selekciji „Crnih zvezda“.
„Čak znam da su neki igrači plaćali školarine deci zvaničnika Saveza kako bi ušli u reprezentaciju“, rekao je tad Poku.
Kada je u pitanju Gana, zanimljivo za ovu reprezentaciju je i da su im čak četiri selektora u ovom veku bili Srbi - Milan Živadinović, Ratomir Dujković, Milovan Rajevac (dva mandata) i Goran Stevanović.
Kilijan Embape - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
Katar 2022
Kakav je to tajni plan kad svi znaju za njega?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala