- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Iznenadio je jer nije znao za Srbiju – a on ne zna ni imena svojih /video/

© AFP 2023 / DANIEL BELOUMOU OLOMORigobert Song
Rigobert Song - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2022
Pratite nas
Kao i gotovo uoči svakog Svetskog prvenstva, i ove godine iz redova kamerunske reprezentacije stižu pomalo i bizarne vesti. Uglavnom su to do sada bili štrajkovi i protesti igrača zbog neisplaćenih premija, ali sada je situacija nešto drugačija.
Naime, prošle nedelje je selektor Rigobert Song objavio spisak igrača za Mundijal u Kataru, baš kao i sve njegove kolege.
Međutim, jedino se on mučio s čitanjem imena svojih izabranika, nekoliko puta ih je loše izgovorio pa su morali da mu pomažu i okupljeni novinari.
Takve greške odmah su pokrenule lavinu reakcija, pogotovo njegovih kritičara, s kojima se suočava još otkako je stigao na ovu poziciju.
Song je Kamerun preuzeo krajem ovog februara, u podosta neočekivanom razvoju događaja, kada je smenjen dugogodišnji selektor Toni Konseisao.
Sada kritičari tvrde kako je ovaj Songov spisak za Katar zapravo sastavio, ili nametnuo, neko sasvim drugi, a ne on sam. Spominje se, navodno, i mogući uticaj državne vlasti, jer su se na listi našla i neka neočekivana imena, baš kao što je i Song iznenađujuće došao do funkcije selektora.
Koliko je zapravo bio uspešan u tom svom biranju igrača, videće se vrlo uskoro, a imaće poprilično težak zadatak već u grupnoj fazi, kada ga očekuju dueli sa Švajcarskom, Srbijom i Brazilom.
► Nedavno je gost emisije Miljanov korner bio novinar Nebojša Petrović koji je govorio o Svetskom prvenstvu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala