- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksijev pečat – Srbiji u leđa gledaju fudbalske velesile

© Foto : Fudbalski savez SrbijeSelektor Srbije Dragan Stojković Piksi (desno) i Sergej Milinković-Savić
Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi (desno) i Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2022
Pratite nas
Srbija pod komandom Dragana Stojkovića Piksija razbija sve pred sobom. Izboren je direktan plasman na Mundijal, kao i prelet u A diviziju, a to potvrđuje i suv statistički podatak, prema kojem su Orlovi druga selekcija po učinku, kada su u pitanju pobede od Evropskog prvenstva. Srbija ih ima čak 11, isto koliko i lider u tom segmentu Holandija.
Ipak, procenat uspešnosti kod Holanđana na prethodnih 15 utakmica je 82 odsto, dok je Piksijeva Srbija na visokih i respektabilnih 77,8 odsto.
Srbija nije bila akter Evropskog prvenstva koje je zbog virusa korona odloženo sa 2020. na 2021. godinu, ali je doživela renesansu otkako je na klupu seo legendarni Dragan Stojković Piksi.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
Katar 2022
Perina rabona: Svet se plaši „proroka“
Neuspeh protiv Škota u finalu baraža za odlazak na EVRO koštao je posla Ljubišu Tumbakovića, a onda je stigao on. Piksi! I stvari su ekspresno počele da budu bolje.
Vraćen je kult reprezentacije i sve je to ispračeno rezultatima. To potvrđuje i činjenica da su Orlovi na prethodnih 15 utakmica ostvarili čak 11 trijumfa, uz po dva remija i isto toliko poraza.
U leđa Srbiji gledaju fudbalske velesile – Hrvatska, Španija, Nemačka. Samo je Holandija, koja je pod Luj van Galom takođe doživela preporod, ispred našeg nacionalnog tima.
Hrvati su odmah iza Piksijevih Orlova, slede Danci, pa Nemci, Španci, Portugalci... U top 10 su još Škotska, Gruzija i Poljska.
Prosto je neverovatno da nema Francuza, Engleza, Belgijanaca i Italijana...
Fantastični rezultati Srbije počeli su protiv Katara u prijateljskom meču - 4:0, isto toliko golova primio je i Luksemburg u kvalifikacijama za Mundijal (4:1), (k)iks je bio protiv Republike Irske u gostima (1:1), a onda je usledila nova "trojka" protiv Luksemburga u gostima (0:1).
Pao je i Azerbejdžan na Marakani (3:1), pa onda ponovo Katar u prijateljskom susret (4:0). Srušena je moćna Portugalija na Da Lužu - 1:2, pokorena i Mađarska (0:1).
Prvi Piksijev poraz na klupi Srbije bio je protiv Danske (3:0), a na njega se nadovezao i onaj od Norveške na premijeri nove sezone Lige nacija (0:1).
Ipak, usledila je reakcija ekipe i pobeda protiv Slovenije u Ligi nacija (4:1), „uzeta je mera“ i Šveđanima u Stokholmu (0:1), zatim remi sa Slovencima u Ljubljani (2:2). I za kraj su razbijeni Šveđani u Beogradu (4:1), a kruna svega bio je trijumf Orlova u Oslu protiv Norvežana, gde je usledio revanš za onaj kiks u Beogradu, posle čega je Piksijeva četa zasela na čelo divizije B grupe 4 i plasirala se u elitnu diviziju.
E, to je Piksi i njegov trenerski pečat koji je vidljiv iz aviona i zbog kojeg praktično čitava Evropa, osim Holanđana, gleda u leđa Srbiji!
Katšuhito Kinoši - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2022
SPORT
Sve je objasnio srpski Japanac: „Izbrojte – 51 dodavanje!“ /video/
Fudbaleri Srbije  - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2022
SPORT
Hrvati se pitaju – koja je tajna moćne Srbije?
Miloš Veljković, Dušan Vlahović i Ivan Ilić - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
SPORT
Rade Bogdanović za Sputnjik: Nisu dobili ništa, a Srbiji vraćaju najlepše!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala