- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvati se pitaju – koja je tajna moćne Srbije?

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbaleri Srbije
Fudbaleri Srbije  - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2022
Pratite nas
Igre fudbalske reprezentacije Srbije nisu ostale nezapažene ni u Hrvatskoj, portal Indeks navodi da je srpski tim doživeo „redefiniciju“ u poslednjih godinu i po dana, ali ističe da je važnije od toga da njegovi igrači „razvaljuju širom Evrope“.
„Srbija će u Kataru igrati svoje prvo veliko takmičenje posle 2018. godine i petog u nizu propuštenog Evropskog prvenstva, u Ligi nacija je u vrlo teškoj grupi izborila plasman u elitu, ali je važnije od toga da njeni najbolji igrači razvaljuju širom Evrope. Srbi imaju napad kakav ima još samo nekoliko reprezentacija na svetu i nikada nisu bili ovako dobri i opasni“, navodi se.
Kao najveći dragulj u srpskom timu ističe se Dušan Vlahović, mladi napadač koji briljira u prethodnim godinama.
„Po svemu dosad prikazanom trebalo bi da bude jedan od najboljih napadača svoje generacije. On je hibridna verzija stare devetke, uvek se nađe na pravom mestu, ima fantastičan osećaj za prostor, završnicu i ubrzanje kojim dobija korak prednosti nad rivalima“, navodi se.
Analiza nije mogla da protekne bez rekordera Aleksandra Mitrovića.
„Čovek poslednjih godinu i po dana ne može da prestane da postiže golove, ni u klubu, ni u reprezentaciji. Sjajan je u igri glavom, a trenutno je daleko najdominantniji napadač Premijer lige u duelima. Njegova mogućnost da igra leđima i radne navike su jako korisne i Srbiji i Fulamu, posebno kada se brane i treba im igrač da zadrži loptu dok ekipa ne izađe iz dubokog bloka“.
Duša srpskog tima je, dodaje se, Dušan Tadić.
„Kapiten i desetka i po broju na leđima i po svemu šta ta brojka treba da predstavlja. On je taj koji najčešće pravi razliku na terenu. U svakoj od prethodne tri sezone je imao dvocifreni učinak golova i asistencija. Prošle godine je srušio i rekord po broju asistencija sa 37, jednu više od Lionela Mesija iz 2011. godine. Katar mu je verovatno poslednja šansa da napravi nešto veliko u reprezentativnoj karijeri i tome će možda videti motiv više“.
Hrvatski portal se pita i koliko daleko mogu Piksijevi Orlovi.
„Teško je reći, Srbi su svetski prvaci u tome da sami sebi sapliću noge i iznutra se uruše u najgorem mogućem trenutku i pod najčudnijim okolnostima. Ako je atmosfera konačno onakva kakva treba da bude, onda je Piksi već napravio veliki deo posla. Nisu imali ni preterane sreće u žrebu, imaju Brazil, Švajcarsku i Kamerun. I ključan će biti žreb u eventualnoj nokaut fazi. Srbi su i pre dolazili na velika takmičenja sa velikim očekivanjima, ali nisu imali ovoliko aduta na koje se mogu osloniti. Srbija nikada nije bila ovako opasna“, zaključuje se u tekstu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala