- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija na mestu zločina bez „narednika“ – Piksi je spremio plan iz Lisabona?

© Sputnik / Lola ĐorđevićDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
Pratite nas
Srbija i Norveška odmeriće snage od 20 časova i 45 minuta na dobro poznatom stadionu Uleval u Oslu. Tamo su Orlovi izvojevali važnu pobedu u polufinalu baraža za Evro 2020. godine, a sada je ulog nešto drugačiji. Prvo mesto u grupi i direktan plasman u A Diviziju.
Zbog suspenzije neće biti „narednika“ Sergeja Milinković-Savića koji je sa dva gola, od kojih je jedan bio pravo remek-delo rešio dramu iz 8. oktobra 2020. godine, trasirajući Srbiji put ka finalu i Marakani, ali se onda dogodila ona čuvena Škotska...
Zapamtili su dobro Norvežani taj poraz, tu lekciju, i sasvim sigurno je da će želeti da se revanširaju Srbiji, i da izbore mesto u A diviziju.
Doduše, Holand je već šokirao Marakanu na premijeri ove sezone Lige nacija, pa će Veljković, Pavlović i ostali defanzivci Srbije ovoga puta imati (ne)moguću misiju da zaustave Sitijevu gol-mašinu koja je postigla 21 gol na 22 meča za nacionalni tim.
S druge strane, otkako je Srbija pod komandom Dragana Stojkovića Piksija igra se ofanzivan, totalni fudbal. Fudbal na gol više, bez obzira na to ko je s druge terena.
Najbolje su to na sopstvenoj koži osetili nadobudni Portugalci predvođeni Kristijanom ROnaldom, kada ih je na njihovom "Da Lužu" utišao Aleksandar Mitrović golom u zaustavnom vremenu, posle čega je Srbija izborila direktan plasman na Mundijal u Kataru, dok su izabranici Fernanda Santoša morali zaobilaznim putem kroz baraž.
I velika je verovatnoća da će Dragan Stojković večeras na stadionu Uleval posegnuti za identičnom taktikom. Mitrović je tada zbog stomačnih problema ušao u igru sa sa klupe i postao apsolutni heroj nacije. Sada je situacija nešto slična. Ponovo Mitar nije 100 odsto fit, jer je u razbijanju Šveđana kojima je dao tri gola (4:1) zadobio nezgodan udarac u mišić, pa lako može da se desi da ga Piksi sačuva za drugih 45 minuta protiv Norvežana.
Znajući Mitrovića i njegovu glad za golovima, kao i šampionski mentalitet jasno je da će, ukoliko se bude pitao, hteti da igra od prvog sudijskog zvižduka. Ali, zna se čija je poslednja...
Očekuje se da će Piksi izvesti najjači sastav protiv čete Stolea Solbakena koja na svom terenu ne gubi i vezala je 12 utakmica bez poraza.
U formaciji 3-4-1-2-među stativama se ponovo očekuje Vanja Milinković-Savić, dok bi trio pozadi trebalo da čine Veljković, S. Mitrović, Pavlović, a ispred njih Andrija Živković, Saša Lukić i Ivan Ilić iz Verone, kojeg Piksi izuzetno ceni, dok će po levoj strani dejstvovati Filip Kostić. Opcija umesto Ilića je svakako i Nemanja Maksimović, čovek od poverenja i zadatka.
Dirigentska palica biće u rukama Ajaksove i srpske desetke – Dušana Tadića, dok bi oštrice trebalo da budu Dušan Vlahović i Luka Jović, ukoliko Mitar priliku, baš kao i u Lisabonu, bude vrebao s klupe. U suprotnom, on i Vlahović će kao i protiv Šveđana dejstvovati od prvog minuta.
Da se ponovi Uleval i oktobar 2020, da se ponovi Portugalija i Mitar za siguran let Orlova iz Divizije B u Diviziju A!
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
SPORT
Aleksandar Veliki protiv Holanda – Srbija bije važnu bitku u Oslu
Radovan Radaković - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
SPORT
Radakov mentor za Sputnjik: Voleo je da dribla – do Partizana je stigao zaobilaznim putem
Mladen Krstajić i Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022
SPORT
Krstajićevi Bugari ruše sve redom /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala