- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Krstajićevi Bugari ruše sve redom /video/

© Foto : FK Partizan Mladen Krstajić i Aleksandar Stanojević
Mladen Krstajić i Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022
Pratite nas
Da su se u Fudbalskom savezu Bugarske ranije dosetili da angažuju Mladena Krstajića verovatno da bi rezultat ove selekcije u Ligi nacija bio bolji od utešnog drugog mesta u ligi C.
Ali, važno je da je srpski stručnjak pokrenuo komšije sa mrtve tačke i drugom vezanom pobedom na klupi Bugarske najavio bolje dane za tamošnji reprezentativni fudbal.
Njegova selekcija je u zanimljivom derbiju slavila usred Skoplja protiv Makedonije sa 1:0 i posle druge vezane pobede u tri dana stigla do drugog mesta u Ligi nacija iza neprikosnovene Gruzije.
Nisu Bugari bili raspucani kao protiv Gibraltara (5:1), ali je sjajna kontra iz 50. minuta i egzekucija Kirila Despodova, nestašnog momka kome je Krstajić poverio kapitensku traku, bila dovoljna za vredan trijumf.
Gostima je posao bio olakšan od samog starta utakmice kada je isključen domaći bek Todoroski, a Makedonci su najbolju šansu da dođu do remija propustili u 80. minutu kada je Alioski šutirao tik pored stative.
Velika nervoza je obeležila duel ovih selekcija pa su se u samom finišu igrači obe selekcije sukobili na terenu.
Standings provided by SofaScore
Što se tiče ostalih mečeva u Ligi nacija, posle Hrvatske i Holandije, Italija je treća reprezentacija koja je izborila plasman na F4 koji se održava sledećeg leta.
Azuri su u čudnom meču u Budimpešti kaznili neverovatne promašaje domaćina (Donaruma sve odbranio) i golovima Raspadorija u 27. i Dimarka u 52. stigli do trijumfa od 2:0 i prvog mesta u grupi.
U istoj grupi Engleska i Nemačka su remizirale u sjajnom duelu na Vembliju - 3:3 (0:0).
Standings provided by SofaScore
Pored Makedonaca, ni ostale selekcije iz nekadašnje SFRJ nisu se proslavile ove večeri u Ligi nacija. Bosanci su pregaženi u Rumuniji sa 4:1, dok je Finska kao gost rutinski pobedila Crnu Goru sa 2:0.
Srbija - Norveška, Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022
SPORT
Fotografija s ambasadorom razrešila dilemu oko Mitrovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala