- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Aleksandar Veliki protiv Holanda – Srbija bije važnu bitku u Oslu

© Foto: FSSAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20 časova i 45 minuta igra meč poslednjeg kola Lige nacija protiv selekcije Norveške. Potrebna je Srbiji pobeda kako bi izbila na prvo mesto i tako osigurala plej-of takmičenja i plasman u viši rang. Meč ćete moći da pratite u tekstualnom prenosu na Sputnjiku.
Naravno, u centru pažnje će biti sudar dvojice napadača – razbijača Aleksandra Mitrovića i Erlinga Holanda.
Mitrović je dobio udarac na meču protiv Švedske, izašao je ranije sa terena, ali sve informacije, ali i fotografije, koje dolaze iz Osla govore da bi Mitrogol trebalo da zaigra na večerašnjem susretu.
Najavljeno je da će Mitrogol biti spreman.
Interesovalo je norveške novinare kako Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, gleda na poređenje dvojice neverovatnih napadača.
Koga bi pre uzeo u svoj tim?
„Zavisi od cene. Zavisi od toga koliko bi mi platili. šalim se naravno. Obojica fudbalera su u odličnom momentumu. Igraju u Engleskoj i jako su produktivni i pogađaju iz svih pozicija. Imaju neverovatne karakteristike i profesionalci su. Nisam iznenađen. Imaju kvalitet, da ga nemaju nikada se to ne bi desilo. Imaju osećaj da daju gol, da budu u pravo vreme na pravom mestu. Raduje me da vidim da su u formi. Ali, nisu isti, nemoguće je da imate dva ista igrača“, rekao je Piksi.
A, onda je i poentirao.
Zadovoljan sam sa svojim napadačem Aleksandrom Mitrovićem, Aleksandrom Velikim, ne tražim ništa više od toga“, kaže selektor Srbije.
Prvi duel u grupi pripao je Norveškoj, tada su slavili sa 0:1, a Srbija ako želi do prvog mesta, mora da ostvari pobedu.
Treba podsetiti da Sergej Milinković Savićneće igrati protiv Norvežana zbog žutog kartona koji je dobio u sudaru sa Švedskom, a u igri neće biti ni Uroša Račića, kako je najavio selektor.
Zato se očekuje da Mitrović bude spreman, a navijači se nadaju da će nastaviti sjajan niz golova koje postiže u dresu Fulama i Srbije.
Het-trikom protiv Švedske samo je potvrdio da je svetska klasa. Na poslednjih 75 mečeva dao je neverovatnih 67 golova!
Neka se trend nastavi u Oslu...
Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović  - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2022
SPORT
Nestvarne brojke srpskog heroja!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala