- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Parni valjak“ je pokrenut, a Petrić poručuje: Pogodiće sledeći put!

© Miroslav TodorovicRikardo Gomeš, Partizan - Kolubara
Rikardo Gomeš, Partizan - Kolubara - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
Pratite nas
Gordan Petrić stigao je poput vatrogasca u Partizan da „gasi požar“ i čini se da je, bar za sada, uspeo. Crno-beli deluju daleko bolje, a stigli su i rezultati u Superligi i Evropi. Potvrda za to ogleda se u remiju sa Nicom u Humskoj u drugom kolu Lige konferencija, posle čega je šef stručnog štaba Gordan Petrić poručio da je zadovoljan prikazanim.
Partizan je tradicionalno loše otvorio susret i odbrana je kapitulirala već posle dva minuta kada je mrežu zatresao Džo Brajan.
Ipak, ni start iz minusa nije psihološki poremetio fudbalere srpskog vicešampiona, koji su, kako je vreme odmicalo bili sve sigurniji i konkretniji, pa je kao plod takve igre i razmišljanja stiglo izjednačenje preko Fusenija Dijabatea u 60. minutu.
Mogli su crno-beli i do sva tri boda, ali je pobedu promašio Rikardo Gomeš, kada je u 70. minutu promašio kolosalnu priliku. Lansirao je loptu sa 14 metara visoko iznad gola.
„Bili smo bliži pobedi. Desio se taj gol u drugom minutu. Nisam kritikovao igrače posle toga, stvorili smo dosta šansi. Nismo pobedili, žao mi je zbog momaka. Nisam imao ništa da im zamerim na poluvremenu. U nekom trenutku nedostajalo nam je i znanja, ne samo sreće. Meni je bitno da se momci odmore, da su zadovoljni“, rekao je Gordan.
Osvrnuo se Petrić i na promašaj Rikarda koji je mogao Partizanu da obezbedi sva tri boda u dvoboju sa ozbiljnim francuskim klubom - Nicom.
„Tačno da je imao priliku, da je mogoa da reši. Ali, mogli su i drugi igrači. Nije mu bilo lako pošto je naspram sebe imao dvojicu kvalitetnih, tehnički potkovanih štopera (Dantea i Todiboa). Teško je jednom špicu da se nosi sa dvojicom centarhalfova, oni su u takvim situacijama uvek u prednosti. Ništa mu ne zameram, daće gol na sledećoj utakmici, jer je na prethodnoj dao tri, protiv Kolubare isto“, zaključio je trener crno-belih Gordan Petrić.
Posle dva odigrana kola Lige konferencija, Partizan ima dva remija, a lider grupe je Keln sa maksimalnih šest. Nica ima dva, a Slovacko jedan.
Rikardo Gomeš - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2022
SPORT
Partizan opet krenuo iz minusa, a Rikardo ponovo promašio pobedu!
Stanislav Čerčesov - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
SPORT
Rus otkrio tajnu uspeha za muk u Kneževini
Milan Borjan - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
SPORT
Zvezda nastavlja da posrće u Evropi, a kapiten upozorava: Nije, dobro...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala