- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mečevi posle ponoći i prazne tribine – Slavni Britanac besan zbog Dejvis kupa

© AP Photo / Steve WelshEndi Mari
Endi Mari  - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
Pratite nas
Prošao je skoro jedan sat iza ponoći kada su teniseri Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država završili dubl meč u okviru grupne faze Dejvis kupa u Glazgovu nakon kojeg su Amerikanci odneli pobedu. Endi Mari izgubio je sa Džoom Salizberijem od Radživa Rama i Džeka Soka, a nakon meča bio je ljut jer su završili kasno uveče.
Od 2019. godine uveden je novi format Dejvis kupa koji je mnogo kritikovan od strane tenisera zbog loše organizacije.
Igračima je najpre smetalo što će samo određeni timovi imati prednost domaćeg terena, jer se takmičenje svelo na četiri grada, a potom i kasni mečevi.
Kao što su i srpski teniseri protiv Španije igrali do daleko u noć dubl, isti scenario desio se Britancima i Amerikancima, a oštar je posle poraza bio Mari.
„Videli smo to čak i na US openu prošle nedelje. To je nešto što bi u tenisu moralo da se reši i da se o tome razmisli. Mislim da ne izgleda profesionalno. Verovatno je polovina ljudi iz publike, koja je došla na početak programa, propustila poslednji meč, što je šteta“, rekao je Mari povodom toga što je meč kasno završen.
Britanija je izgubila od SAD rezultatom 2-1, a Mari veruje da bi imali brojniju podršku tokom dubla da je meč počeo ranije.
„To nije zato što nisu hteli da ostanu, bilo je dece, ne možete ostati sa njima. Ako morate da uhvatite autobus ili voz, ne možete da ostanete. Publici nije lako da održi sjajnu atmosferu 10 sati“, smatra Mari.
Velika Britanija će u drugom kolu igrati protiv Holandije, koja je na početku takmičenja u Grupi D pobedila Kazahstan.
Zanimljivo da Amerikanci imaju još više argumenata za žalbu jer su samo dan kasnije ponovo igrali baš kao i Srbi, dok Britanci i Španci imaju dan odmora.
„Posle ovakvih mečeva, Amerikancima će verovatno biti potrebno do 4 ujutru da se smire i da obave potrebni oporavak“, istakao je Mari.
Viktor Troicki - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2022
SPORT
Srbija nemoćna pred Španijom: „Trovanje hranom i propuštene prilike“
Dejvis kup reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
SPORT
Španija pobedila Srbiju na startu Dejvis kupa
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
SPORT
Kecmanović pao junački, Španija lako do pobede
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala