- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija nemoćna pred Španijom: „Trovanje hranom i propuštene prilike“

© Sputnik / Lola ĐorđevićViktor Troicki
Viktor Troicki - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2022
Pratite nas
Selektor Dejvis kup reprezentacije Viktor Troicki izjavio je posle poraza od Španije i to maksimalnim rezultatom 3:0 u Valensiji, da Filip Krajinović nije bio uz ekipu zbog lakšeg trovanja hranom, kao i da su propuštene brojne prilike da se izjednači pred dubl u kojem su Ćaćić i Lajović izgubili od Granoljersa i Martineza posle preokreta.
Uprkos tome što prvi teniser sveta Karlos Alkaras nije igrao za Španiju, Srbija nije uspela ozbiljnije da ugrozi „furiju“ na njenom terenu.
Doduše, nije bilo ni Novaka Đokovića koji je zbog privatnih obaveza ostao u Srbiji i nije se stavio na raspolaganje selektoru i ostatku Dejvis kup tima.
Koga nema bez njega se može i mora, pa je tako Srbija tražila svoje šanse protiv Španije i to na njenom terenu. Ipak, prejaki su i bez Alkarasa bili Bautista Agut i drugovi, koji su odneli ubedljivu pobedu 3:0 u prvom kolu takmičenja po grupama.
Prvi je na teren kročio Laslo Đere koji se lavovski borio i vodio protiv Ramosa Vinjolasa, ali je na kraju morao da stigne ruku rivalu, pre svega zbog povrede s kojom je igrao i koja ga je sprečila da donese prednost Srbiji. Vodio je 6:2, da bi u nastavku pao 7:6, 7:5.
Borio se i Miomir Kecmanović, ali je poražen u dva seta od Bautiste Aguta rezultatom 7:6, 7:6 (oba puta 7:5 u tajbrejku).
Nije uspeo ni dubl par Srbije u tandemu Ćaćić - Lajović, koji je stao pred Granoljersom i Martinezom - 6:7, 6:2, 6:2.
Posle maksimalnih 3:0 za Špance utiske je sumirao kormilar našeg nacionalnog tima Viktor Troicki.
„Filip nije bio sa nama, ostao je u hotelu. To je bio razlog. Ne znam da li ste ga videli negde okolo, ali on nije bio sa nama. Fizički nije dobro. Nije dobro spavao. Imao je blago trovanje hranom. Nadam se da će biti bolje", rekao je Troicki i nastavio:
„Imali smo mnogo neiskorišćenih šansi. Znali smo da igramo protiv favorita Španije na njihovom terenu i da nas čeka definitivno težak meč. Ipak, bez Alkarasa mislim da smo imali priliku. Momci su dali sve od sebe. Nažalost, sreća nije bila naš saveznik. Moramo da se oporavimo, razmislimo i da vratimo fokus za meč sa Korejom“, rekao je selektor Troicki.
Srbija ima priliku za popravni već u četvrtak od 16 časova kada u Valensiji igra protiv Koreje, dok je meč poslednjeg kola grupne faze Dejvis kupa zakazan za subotu sa Kanadom.
Novak Đoković - Gabrijel Batistuta - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
SPORT
Batistuta je imao pitanje za Đokovića – odgovor je uzbunio svet /video/
Novak Đoković i Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
SPORT
Alkaras napisao istoriju pa priznao: Imao sam sreće što Novak nije igrao
Teniski reket i loptica - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2022
SPORT
Novi teniski poredak – i sunovrat „sistema“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala