- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kecmanović pao junački, Španija lako do pobede

© Foto : Srbija openMiomir Kecmanović
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
Pratite nas
Miomir Kecmanović poražen je od Roberta Bautiste Auguta u dva seta sa 7:6, 7:6, u drugom meču grupne faze Dejvis kupa koji Srbija igra protiv Španije. Domaćin je tako stigao do drugog poena i pobede u okršaju sa našim timom u Valensiji, pa će okršaj dublova koji sledi biti samo puka formalnost.
Ishod ovog meča verovatno je odlučio maratonski prvi set u kome smo videli nekoliko preokreta. Kecmanović je posle ranog brejka na startu vodio sa 3:1, ali je Augut uspeo da dobije tri vezana gema i povede sa 4:3.
Potom se igralo gem za gem sve dok na semaforu nije stajalo 6:6, mada je Španac imao i set loptu koju je Miša spasio u tom 12. gemu.
U taj-brejku se bolje snašao Augut koji je posle izjednačenja na 5:5 iskoristio grešku Kecmanovića i potom atraktivnim servis-volejom dobio prvi set na oduševljenje domaće publike.
Izgubljeni set demoralisao je našeg tenisera koji je odmah na startu doživeo brejk.
Potom se igralo gem za gem, sve do šestog i sedmog kada su rivali razmenili brejkove, ali je Miša, iako je zaostajao za Špancem, pokazivao želju da se bori do kraja i proba da se vrati u meč.
I uspeo je Kecmanović da napravi brejk kada ga niko nije očekivao. Augut je servirao za pobedu pri rezultatu 5:4, ali je Srbin sa nekoliko sjajnih poteza uveo meč u egal. I drugi set je posle velike borbe otišao u taj-brejk, a tamo je opet bolji bio Španac koji je slavio sa 7:5 i svom timu doneo konačnu pobedu u ovom duelu.
Posle drugog poraza srpskih tenisera jasno je da je Španija upisala prvu pobedu u grupi protiv reprezentacije Srbije, pa će dubl meč koji počinje kasnije biti samo puka formalnost revijalnog karaktera.
Za dubl su iz tabora Srbije prijavljeni Nikola Ćaćić i Miomir Kecmanović (mada je pitanje da li će ovaj drugi igrati zbog umora), dok su na drugoj strani prijavljeni Granoljers i Martinez.
Standings provided by SofaScore LiveScore
 Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
SPORT
Đere ispustio Španca i prvi bod za Srbiju u Dejvis kupu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala