- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đere ispustio Španca i prvi bod za Srbiju u Dejvis kupu

© Sputnik / Lola Đorđević Laslo Đere
 Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
Pratite nas
Laslo Đere poražen je od Alberta Ramosa Vinjolasa u tri seta, 6:2, 6:7, 5:7, u prvom meču grupne faze Dejvis kupa koji Srbija igra protiv Španije. Domaćin je tako stigao do prvog poena u okršaju sa našim timom u Valensiji.
Maestralno je Đere otvorio meč i od starta delovao da ima više samopouzdanja od protivnika što mu je u trećem gemu donelo brejk.
Forhend je bio izuzetan i neodbranjiv za Vinjolasa i doprinosio je sigurnosti u igri. Lako je Đere došao i do drugog brejka i fantastično zatvorio prvi deo meča (6:2).
U drugom setu ruka se stegla! Vinjolas je odmah iskoristio pritisak srpskog tenisera i stigao do brejka, ali onda se vratio Laslo. Odmah je reagovao i vratio brejk nakon čega su se vratili neverovatno bombastični forhendi.
Da je u šestom gemu Đere iskoristio neku od dve brejk lopte možda bismo gledali drugačiji meč, međutim uspustio je priliku srpski teniser posle snažnog servisa Vinjolasa.
Obojica su dobro servirali pa je meč otišao u taj-brejk. A tamo je Vinjolas bio srećniji i skoncentrisaniji pa je posle trijumfa od 7:5 izjednačio rezultat na 1:1 u setovima.
Treći set je doneo neverovatan razvoj događaja. Laslo je lako stigao do brejka i prednosti od 3:0, delovao nezaustavljivo, a onda mu se pojavio grč u levoj loži kod rezultata 3:1 i od tog trenutka kao da nije bio svoj.
Vinjolas je lako stigao do izjednačenja 3:3, a do kraja meča Đere je uzeo samo još dva gema i tako potpisao kapitulaciju u ovom maratonskom meču koji je trajao tačno tri sata.
Španija je tako povela sa 1:0 u duelu sa Srbijom, a sledeći će na teren Miomir Kecmanović koga od 19.30 časova očekuje duel sa Robertom Bautistom Augutom.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Novak Đoković - Gabrijel Batistuta - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
SPORT
Batistuta je imao pitanje za Đokovića – odgovor je uzbunio svet /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala