Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Pešića „kupili“ navijači: Trebalo je u Pragu da igramo kvalifikacije

© Foto : fiba.basketballSvetislav Kari Pešić
Svetislav Kari Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
Pratite nas
Košarkaši Srbije očekivano su startovali pobedom na Evropskom prvenstvu nad Holandijom (100:76), a selektor Svetislav Pešić bio je zadovoljan odnosom reprezentativaca, dok ga je posebno oduševila publika u Pragu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Selektor Srbije Svetislav Pešić izneo je prve utiske posle pobede nad Holandijom.
„Očekivali smo ovakvu utakmicu, igrali su Holanđani veoma motivisano, a bez pritiska. Ne mogu da kažem da smo loše igrali u odbrani. Uvek može bolje, to je tačno, ali svi moraju da budu svesni da je ovo Evrobasket i treba da očekujemo svaku utakmicu na visokom nivou. Protiv Srbije svako želi da igra utakmicu sezone, to nije ništa novo. Mi smo u procesu i pokušavamo da budemo bolji. Protiv Češke nas čeka drugačija utakmica. Oni su protiv Poljaka imali utakmicu koju su morali da dobiju, a protiv nas kao što sam rekao pre, želeće da nas pobede. Imaće podršku navijača, biće motivisani“, rekao je selektor Srbije.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Svetislav Pešić bio je oduševljen podrškom koju su Orlovi imali na premijeri u Pragu protiv Holanđana.
„Najviše me je oduševila publika. Možda je trebalo da igramo u Pragu kvalifikacije za Mundobasket jer takvu podršku nismo dobili nijednom dosad, osim protiv Grčke u Areni. Mnogo je važnije sa košarkaškog aspstekta što je ekipa pokazala profesionalni odnos prema igri. Milutinov je važan igra u toj rotaciji koju igramo. Ristić je od minuta do minuta pokazao zbog čega je ovde. Iskusan je, bio je malo stegnut jer nije igrao puno pre toga, ali znamo njegove mogućnosti. Protiv Češke će svi dobiti šansu, neko više, neko manje minuta. Dugo je prvenstvo, očekujem sa nas bar da će biti dugačko. Povrede samo da nas zaobiđu, da ne bude slučaj kao na pripremama“, istakao je Kari Pešić.
Srbija meč drugog kola na Evrobasketu igra protiv Češke u subotu od 17.30, a uz Sputnjik sport možete uživo da pratite tekstualni prenos.
Detalj sa utakmice Srbija-Letonija - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
Evrobasket 2022
Momak zbog kojeg je Jokić mogao da predahne: „Neverovatan osećaj!“
Poljska - Češka, Evrobasket 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
Evrobasket 2022
Ranjeni domaćin je najopasniji: „Nije trebalo tako da počnemo pred Srbiju“
Vanja Marinković - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
Evrobasket 2022
„Haubica“ koju je Srbija čekala: „Pored Jokića ne možete da budete prvi“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala