Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

„Haubica“ koju je Srbija čekala: „Pored Jokića ne možete da budete prvi“

© Foto : FIBA.COMVanja Marinković
Vanja Marinković - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
Pratite nas
Košarkaši Srbije „upalili su motore“ na Evrobasketu protiv Holanđana koje su savladali rezultatom 100:76, a uz Jokića koji je očekivano bio lider strelaca, blistao je Vanja Marinković. Ubacio je 18 poena, da bi posle meča poručio da pored Jokića ne možete biti najefikasniji, a pričao je i o velikoj podršci koju su Orlovi imali u Pragu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Već u uvodnoj deonici Orlovi su pokazali ko je gazda na parketu - 31:21, ali nije bilo lako kao što su možda mnogi pomislili.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
„Malo grč, malo smo se opustili prvih nekoliko minuta u drugom poluvremenu, jeste bilo onako, ali nismo mislili da će biti problema“, počeo je izlaganje Vanja.
Marinković je bio drugi najbolji strelac Srbije, a u miks-zoni sa novinarima stigao je čak da se našali povodom toga.
„Ne možeš pored Jokića da budeš prvi, ko god da da koliko on će da da više. Nije ni bitno, bitno je samo da dobijamo. Samo da dobijamo i idemo na bolje“, iskren je bivši as Partizana.
Srbija je imala gromoglasnu podršku tokom svih 40 minuta susreta u Pragu. Odušljevljeni su bili selektor Svetislav Pešić i igrači.
Naredni rival Orlovima je upravo domaćin Češka, a Vanja Marinković očekuje da naši navijači ponovo budu na visini zadatka. Naravno, koliko im to domaćin dozvoli.
„Biće puna hala sigurno, ima i Čeha, ali ima i naših. Hvala ljudima na atmosferi, bilo je kao da igramo kod kuće. Ja nisam očekivao ovoliko naših ljudi, bili su nam šesti igrač, mnogo je lakše uz njih“, rekao je Vanja Marinković.
Srbija i Češka sastaju se u subotu od 17.30. Naš rival je negativno iznenadio svoju publiku u Pragu, pošto je izgubio od Poljske na premijeri rezultatom 99:84.
Slovenija, Srbija, košarka, Evrobasket - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
Evrobasket 2022
Sramota organizatora – taksi za dvometraše i autobus kome treba „pomoć noge“ /video/
Nikola Jokić, Srbija - Holandija - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
Evrobasket 2022
Marinković lansirao Orlove na startu, Micić davao zvuk i ton igri /video/
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
Evrobasket 2022
Srbija na skeneru: Vanjino buđenje i Jokićev krik pravde
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala