Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Ranjeni domaćin je najopasniji: „Nije trebalo tako da počnemo pred Srbiju“

© Foto: FIBAPoljska - Češka, Evrobasket 2022
Poljska - Češka, Evrobasket 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
Pratite nas
Selektor češke košarkaške reprezentacije Ronan Ginzberg poručio je pred meč sa Srbijom (subota, 17.30) da njegovi izabranici nisu dobro počeli turnir, pošto su poraženi od Poljske rezultatom 99:84. Svestan je Ginzberg da će protiv Orlova biti još teži zadatak pred Česima.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Arena u Pragu bila je euforirna i puna, navijači su stigli da pruže vetar u leđa domaćinu u duelu sa Poljacima, ali je usledilo žestoko razočaranje i ubedljiv poraz.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
„Ovo nije način na koji smo želeli da započnemo Evrobasket. Razočarali smo navijače koji su došli, ali tek je početak. Smatram da naši momci mogu da se vrate. Utakmica se razvijala nervozno po nas na samom startu, pravili smo greške u odbrani, ali posle toga smo se vratili. Do poslednjih pet minuta smo bili blizu. Primili smo dosta poena iz bekdora, a jasno je da ne možete da pobedite kada primite 99 poena“, bile su prve reči Ronana Ginzberga na konferenciji za medije.
Srpski novinari u Pragu pitali su Ginzberga šta očekuje od dvoboja sa Pešićevom četom, koja je očekivano lako izašla na kraj sa Holanđanima (100:76).
Jasno je da protiv Srbije neće biti lako. Moraćemo da se odmorimo, da uđemo spremni, ali Srbija je dobra. Pokazali smo ranije da možemo da igramo protiv takvog tima. Moraćemo zajedno da sagledamo situaciju sa fizio timom. Navijači nas dovoljno guraju i hvala im na tome. Očekujemo punu dvoranu jer je Srbija dobar tim i moraćemo da damo sve od sebe", poručio je selektor ranjenog domaćina, čija je prva zvezda bivši košarkaš Partizana Jan Veseli.
S druge strane, košarkaši Srbije neće odradili subotnji trening koji je bio zakazan za 11.30 jer su odlučili da se odmore posle meča sa Holandijom.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
Evrobasket 2022
Srbija na skeneru: Vanjino buđenje i Jokićev krik pravde
Nikola Jokić, Srbija - Holandija - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
Evrobasket 2022
Marinković lansirao Orlove na startu, Micić davao zvuk i ton igri /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala