Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Momak zbog kojeg je Jokić mogao da predahne: „Neverovatan osećaj!“

© Sputnik / Lola ĐorđevićDetalj sa utakmice Srbija-Letonija
Detalj sa utakmice Srbija-Letonija - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
Pratite nas
Dušan Ristić, košarkaš Fuenlabrade, pokazao je na premijeri Evrobasketa da Srbija i Svetislav Pešić mogu da se oslone na njegove centarske sposobnosti. Protiv Holandije je ubacio 11 poena, imao je i šest skokova i na pravi način je koristio minute kada je selektor odmarao Nikolu Jokića.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Kako Nikola Milutinov, as CSKA iz Mosvke, nije doputovao sa ekipom zbog viroze i naknadno će se priključiti timu u Pragu, tako je Ristić dočekao šansu i u potpunosti je opravdao poverenje.
Jokić koji je sa 19 poena bio najefikasniji akter među reprezentativcima Srbije proveo je na parketu 21 i po minut, ali je mogao da odmara, jer je naš tim sa Ristićem na parketu izgledao sasvim korektno, što potvrđuje i učinak košarkaša španske Fuenlabrade.
Tih 17 minuta koliko je iskusni centar bio u igri, nije se osećalo odsustvo prve zvezde Evrobasketa - Nikole Jokića.
Sam Ristić bio je ponosan zbog pobede Srbije i odlične partije.
„Neverovatan je osećaj i privilegija predstavljati svoju zemlju. Hvala svim našim navijačima na podršci i sjajnoj atmosferi u areni! Idemo dalje“, napisao je na društvenoj mreži Tviter debitant na velikom takmičenju Ristić posle meča.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
O samom meču sa Holanđanima je rekao da nije bilo lako.
„Većim delom utakmice, Holandija je igrala veoma dobro i veoma čvrsto. Čini mi se da je tridesetak minuta bilo egal, ali smo uspeli da ostvarimo konmfornu prednost i poslednjih deset minuta smo odigrali na najvišem nivou. Zategli smo odbranu i stigli do povoljnog rezultata", rekao je Ristić.
Holađani su arhivirani, ali već u subotu od 17 časova i 30 minuta za Pešićeve Orlove stiže novi izazov - Češka. Neočekivani poraz na startu od Poljaka doveo je u situaciju Čehe da moraju da se vade protiv Srbije, što je izuzetno teško.
Ristić pred meč sa Česima ističe da će biti izuzetno teško, pre svega zbog bučne podrške koju će imati domaćin u Pragu.
„Neće biti lako pred punom dvoranom protiv Čeha, ali daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat", poručio je Ristić.
Podsetimo, Nikola Milutinov koji je prva zamena Nikoli Jokiću nije otputovao sa ekipom na sam start Evrobasketa, očekuje se da se priključi nacionalnom timu za treći meč sa Finskom u ponedeljak od 21 čas.
Poljska - Češka, Evrobasket 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
Evrobasket 2022
Ranjeni domaćin je najopasniji: „Nije trebalo tako da počnemo pred Srbiju“
Vanja Marinković - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
Evrobasket 2022
„Haubica“ koju je Srbija čekala: „Pored Jokića ne možete da budete prvi“
Slovenija, Srbija, košarka, Evrobasket - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
Evrobasket 2022
Sramota organizatora – taksi za dvometraše i autobus kome treba „pomoć noge“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala