- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Senzacija u Americi: Tri Grend slem šampionke poražene na startu US Opena

© AP Photo / Gerald HerbertJelena Ribakina
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2022
Pratite nas
Jelena Ribakina, ruska teniserka koja igra pod zastavom Kazahstana, posle osvajanja Vimbldona u izuzetno lošoj je formi, a to je dokazao i poraz u prvom kolu US Opena od Klare Burel iz Francuske rezulatom 6:4, 6:4. Još veći šok na startu turnira priredila je Ema Radukanu, aktuelna šampionka koja je u prvom kolu izgubila od Aliz Korne sa 6:3, 6:3.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Na samom startu US Opena u ženskom singlu dogodilo se nekoliko velikih iznenađenja i eliminacije favorita.
Jelena Ribakina kao aktuelna šampionka Vimbldona trebalo je da ima relativno lak zadatak protiv Klare Burel jer je Francuksinja tek 131. na svetu i stigla je u glavni žreb preko kvalifikacija.
Razlika u kvalitetu najbolje se ogledala u servisu koji je kod Francuskinje bio izuzetno slab, ali je najveće iznenađenje što Ribakina nije uspevala da ga napadne.
Stekla je sigurnost na taj način Burel i prva došla do brejka, da bi se Ribakina vratila i oduzela servis rivalki u narednom gemu.
Ipak, nastavila je šampinka Vimbldona da se brani, a svaku priliku koristila je Francuskinja koja je sa puno samopouzdanja ušla i u drugi set.
Ribakina je propustila dve brejk lopte u drugom setu i nakon toga nije stvarala šanse koje bi potencijalno mogle da dovedu do preokreta.
Nije to bio jedini šok u prvom kolu ženskog singla jer je možda i veći priredila Ema Radukanu koja je eliminisana od Aliz Korne, takođe Francuskinje.
Aktuelna šampionka US Opena stigla je u Njujork kako bi branila titulu, ali se loša serija poraza samo nastavila i onda je takmičenje završila u prvom rundi bez dobijenog seta.
Festival brekjova priredile su Radukanu i Korne. U prvom setu Francuskinja je tri puta oduzela servis Britanki, dok je Ema napravila dva brejka.
U drugom setu Radukanu je četiri puta izgubila svoj servis naspram dva napravljena brejka.
Iako se očekivalo da bi mogla da se vrati u staru formu, Naomi Osaka, dvostruka šampionka US Opena, takođe je eliminisala na startu turnira od Danijel Kolins , američke teniserke, rezultatom 6:7, 3:6.
Amerikanka je trenutno u boljoj formi, ali njen tenis nije ni blizu Osakinom iz najboljijh dana.
Međutim, Japanka nije više ista i uprkos očekivanjima ni nju nećemo gledati u nastavku US Opena.
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2022
SPORT
Srbija i Rusija sa predstavnikom manje u Americi, Nadal prepustio set autsajderu
 Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2022
SPORT
Đere ispao od Rusa na startu US Opena
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2022
SPORT
Kecmanović posle preokreta do drugog kola US Opena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala