Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Lučić za Sputnjik: Kapitenska traka Srbije – za ponos i zahvalnost!

© Foto : fiba.basketballVladimir Lučić
Vladimir Lučić - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2022
Pratite nas
Vladimir Lučić, dugogodišnji reprezentativac Srbije, u kratkom vremenskom periodu je dobio dva velika priznanja – izabran je za kapitena nacionalnog tima, a zatim je otvoren i košarkaški teren sa njegovim imenom. Za Sputnjik kaže da ekipa još raste i da pravu formu treba da dostigne na predstojećem Evropskom prvenstvu koje startuje 1. septembra.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Lučić je kroz godine postao primer za srčanost, predanost timu, borbeni duh i sposobnost da stane ispred svih, kao prvi među jednakima, što je prepoznao selektor Svetislav Pešić i dodelio mu ulogu kapitena.
„Verovatno je dodatna odgovornost, ali sigurno i ponos i zahvalnost da budem kapiten svoje zemlje. Ja se ne osećam kao kapiten tim momcima, svi mi znamo svoje uloge i trudimo se da ostvarimo cilj. Nemerljivo je porediti osećaj igranja za klub i za reprezentaciju, najlepši mogući osećaj je da nosiš grb, predstavljaš svoju zemlju, takmičiš se i osvajaš“, rekao je Lučić za Sputnjik.
Na to, stigla je i posebna počast da jedan košarkaški teren u Beogradu ponese njegovo ime.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
„Sjajan je osećaj, organizacija je bila spontana, imao sam obaveze u reprezentaciji i rano jutros smo stigli iz Turske. Cela ekipa uključena u organizaciju je obavila sjajan posao i ovo je definitivno jedna od uspomena koju ću pamtiti“.
Vladimir Lučić - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2022
Evrobasket 2022
FOTO-GALERIJA Rođeni vođa
Obaveze su bile kakve je samo mogao da poželi, od pet utakmica četiri pobeda i jasan znak da je ekipa na dobrom putu.
„Pripreme su protekle dobro, rezultati koje smo napravili pokazuju da ni individualno ni kao ekipa nismo na željenom nivou, ali uvek kažem da idemo u tom pravcu. Želimo da u poslednjih nekoliko dana pred prvenstvo, a i nakon početka da još dižemo formu. Iz mog iskustva, te utakmice koje se pobeđuju u teškim završnicama, a već smo sada imali Italiju, Tursku, Grčku, grade karakter ekipe. I jako je dobra stvar da smo zabeležili dve pobede u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo“.
Uloge, kako kaže, već su podeljene.
„U selekciji smo prilično dobri, ima mnogo momaka koji mogu da se prilagode ulozi u ekipi, imaju drugačije uloge u klubovima, što je i normalno. Prva zvezda je svakako dupli MVP NBA lige Jokić. Neverovatan talenat, ne samo individualni, da sam sebi kreira koševe, talenat da sve nas učini boljim. Svi protivnici se dodatno spremaju za njega kako bi ga zaustavili i to otvara prostor nama drugima. Uz Jokića tu je i Vasa i mnogi od nas kao odlučujući faktor. To je kvalitet naše reprezentacije“.
Još jedan od kvaliteta je svest o zadatku koji predstoji, a nije nimalo lak.
„Ambicije Srbije su uvek najveće, svesni smo kvaliteta, često se pominje da će ovo prvenstvo biti jedno od najjačih ikada, ali idemo korak po korak i da budemo sve bolji“, zaključio je Lučić za Sputnjik.
Nemanja Nedović - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
Evrobasket 2022
Nedović za Sputnjik: Bio sam šokiran Jokićem – povreda je iza mene!
Nikola Kalinić - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
Evrobasket 2022
Pešić ponovo ima svog „Gurovića“
Nikola Jokić i Nemanja Bjelica - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2022
SPORT
Srbija (konačno) u taktu svoje najbolje „tambure“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala