Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Nedović za Sputnjik: Bio sam šokiran Jokićem – povreda je iza mene!

© Foto : FIBANemanja Nedović
Nemanja Nedović - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
Pratite nas
Nemanja Nedović je uoči početka priprema košarkaške reprezentacije Srbije za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i Evrobasket bio viđen kao velika snaga srpskog tima, ali je taj utisak poljuljan posle povrede koju je doživeo u pripremnoj utakmici protiv Slovenije. Deset dana nakon nemilog događaja, za Sputnjik kaže da je povreda prošlost.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Super, super se osećam, povreda je iza mene, bila je nezgodna jer sam pao na kuk, stvorio se hematom i nisam mogao ništa da kontrolišem, ali eto ovde sam malo isprobao“, rekao je Nedović uz osmeh.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Sjajni bek Panatinaikosa je bio jedan od gostiju na otvaranju košarkaškog terena sa imenom novog kapitena Srbije, Vladimira Lučića, o kome je imao samo reči hvale.
„Jako lepo i zasluženo, Luča je sjajan momak, a o košarkaškom umeću i dostignućima neću ni da govorim. Jako mi je drago što je dobio teren na ovako lepom mestu i što se ovoliki broj ljudi odazvao“.
Neizbežna tema u srpskoj košarci je Nikola Jokić, dvostruki najbolji košarkaš sveta, kojim je Nedović oduševljen.
„Mnogo je lakše igrati s njim, ja sam prvih nekoliko dana na pripremama bio šokiran kako to lako i lepo izgleda kada on igra košarku. Treba da ga iskoristimo na najbolji mogući način, da nas on vodi ka uspesima. Nadamo se najboljem i najbitnije je da ostanemo svi zdravi“.
Poraz od Slovenije pa četiri pobede – to je skor srpskog tima od poslednjeg okupljanja i pred odlazak na Evrobasket.
„Sve je sjajno za sada, sve kako smo planirali, nadamo se da ćemo pozitivan skor iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo preneti i na Evrobasket. Atmosfera je odlična, super su momci, neki od nas se znaju dugo godina, sada smo bolji igrači, iskusniji, u najboljim godinama i bilo bi lepo da to nagradimo, da se vratimo sa velikim uspehom. Neću da govorim kojim, ali velikim uspehom“.
© Foto : FIBANemanja Nedović
Nemanja Nedović - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
Nemanja Nedović
Srbija se smatra jednim od favorita, ali Nedović kaže da to ne opterećuje ekipu koja želi da ide korak po korak.
„Ako uradimo sve što se od nas očekuje u prvoj rundi, onda ćemo u nastavku imati, na papiru, lakše protivnike. Kada krenu borbe za medalje, to je druga priča, ali korak po korak, Holandija je prva utakmica u petak, od sutra se pripremamo za tu utakmicu. Nije naše da se bavimo stvarima na papiru, mi smo svesni svojih mogućnosti, očekuje nas sigurno najbolje Evropsko prvenstvo u poslednjih desetak godina, ali treba da idemo korak po korak, da ostanemo zajedno, zdravi i da se svi radujemo“, zaključio je Nedović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala