- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvat se oglasio zbog odluke Srbina: „Šest godina nije podigao glas – ružno je“

© AP Photo / Armando FrancaDuel Kristijana Ronalda i Saše Lukića
Duel Kristijana Ronalda i Saše Lukića - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2022
Pratite nas
Torino je bez kapitena Saše Lukića uspeo da odnese sva tri boda u dvoboju sa Moncom. Trijumf „bikova“ ostao je u senci odluke Srbina da ne bude deo tima koji je putovao na teško gostovanje zbog navodnog sukoba sa predsednikom kluba oko potpisivanja novog ugovora. Dan kasnije oglasio se trener Hrvat Ivan Jurić koji je poručio da je to ružno.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ružno i senzacionalističku su najkrupnije reči koje je Jurić kao trener uputio na adresu svog, do Monce, najpouzdanijeg fudbalera – Saše Lukića.
„Lukić je odreagovao prilično senzacionalistički. Moramo da pokušamo da shvatimo zbog čega je momak koji je ovde šest godina i koji je izuzetno bitan deo tima morao da reaguje tako ozbiljno. Ovo je jedna kompleksna situacija i ja jesam ogorčen. Kako uopšte dođe do takve situacije? Sa Sašom, ali i sa svim ostalima. Saša je kapiten i pitam se zašto je morao da reaguje ovako? Ružno je i senzacionalistički. Poznajem ga. On je ovde šest godina i nikada nije podigao glas ili uradio bilo šta slično onome što je sada. Sada će svi videti šta je najbolje za sve uključene, Ja sam van daljih odluka. Klub će donosti inaredne odluke. Ovo je sada stvar isključivo između Saše i kluba", poručio je hrvatski stručnjak.
On se kao trener ni na koji način neće dalje mešati ili savetovati Lukića bilo šta. Podsetimo, problem je prema pisanju medija na Apeninima izbio nakon što je Urbano Kairo, predsednik kluba, nastavio da odlaže potpisivanje novog i finansijski jačeg ugovora sa Sašom Lukićem, što je Srbinu i te kako zasmetalo, pa je odlučio da se stavi van funkcije tima na startu nove sezone Serije A.
„Nema šta ja da intervenišem kod Lukića. Ako neko napravi grešku i svestan je da je pogrešio, ja ću mu uvek oprostiti. Ali, ovo je sada slučaj u koji će morati da se umeša klub“, jasan je Jurić.
I dok desetke torinskih „bikova“ nije bilo na terenu u Monci, gde je izvojevana pobeda rezultatom 2:1, drugi srpski reprezentativac Nemanja Radonjić je odigrao svih 90 minuta za Torino, a Hrvat ga je pohvalio.
„Nemanja je uradio sve da bi došao u Torino i znači da je u glavi prelomio da je spreman da napreduje. Tokom karijere mu je kontinuitet bio glavni problem, konstantno je doživljavao i pehove. Sada je vezao dve dobre utakmice protiv Palerma i Monce, dobro se pokazao. Samo neka tako nastavi“, istakao je trener Torina Ivan Jurić.
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2022
SPORT
Zvezda „melje“, a Stanković ne da na „Magika“: „On kod mene ima dva života“
Leo Mesi na debiju za PSŽ protiv Remsa - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2022
SPORT
Pomračenje zvezde u „Gradu svetlosti“
Stole Dimitrievski - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2022
SPORT
Makedonac je „penicilin“ za Barselonu /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala