- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Makedonac je „penicilin“ za Barselonu /foto, video/

© AP Photo / Joan MonfortStole Dimitrievski
Stole Dimitrievski - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2022
Pratite nas
Nabildovana pojačanjima Ćavijeva Barselona se (ne)očekivano saplela na startu nove sezone Primere, a glavni krivac za to je maestralni golman Rajo Valjekana – Makedonac Stole Dimitrievski koji je branio za desetku i meč je završen bez pogodaka.
Ali, nije to prvi put da je Makedonac uspeo da zaustavi moćne Katalonce. Ne, ovo je treći uzastopni meč na kojem Stole nije primio gol.
Prošle sezone Rajo Valjekano je u dva navrata savladao Barsu – 1:0, a sada je rezultat bio 0:0, što je definitivno potvrda da je Makedonac „penicilin“ za fudbalere u bordo-plavim dresovima.
Čak 21 udarac uputili su Levandovski, Dembele, Pedri, Kesi, od kojih je pet išlo u okvir gola, a svaki od njih zaustavio je impresivni golman Valjekana Stole Dimitrievski.
Dovodio je do ludila skupo plaćena pojačanja Barse, pre svih Roberta Levandovskog koji je u više navrata pokušavao da pronađe lopti put do mreže, ali se svaki put Stole isprečio, ili neko od njegovih defanzivaca koji ga je pokrivao kada bi ga lopta prošla.
Imali su Ćavijevi učenici loptu u svom posedu – 67 odsto, imali su osam kornera, pregršt šansi, ali na krajuj je izostalo ono najvažnije u fudbalu – gol!
Navijači su bili nezadovoljni zbog rezultata 0:0, a Ćavi im je poručio da budu strpljivi.
„Razumem navijače, imali smo velika očekivanja. Moramo dobro da analiziramo igru, da poboljšamo pojedine segmente u igri i da nastavimo da verujemo u ovaj model igre. Rajo se jako dobro branio. Šteta jer smo hteli da pokažemo ljudima da smo na pravom putu, Razočarani smo, ali molimo za strpljenje“, rekao je Ćavi.
Interesantno da je bivši španski vezista, sada trener Katalonaca, poručio da ekipi treba još pojačanja, uprkos desetinama miliona evra koje su potrošili tokom leta.
„Već sam rekao da se moramo dodatno pojačati. Imamo vremena do 31. avgusta, posebno moramo da dovedemo desnog beka. Ipak, nije nam to alibi za remi sa Rajo Valjekanom“, istakao je Ćavi.
Mančester junajted - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2022
SPORT
Surove reči legende: Treba im pomoć, dotakli su dno!
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2022
SPORT
Stankovićeva mašina radi punom parom, Voždovac Zvezdin lak zalogaj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala