- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pomračenje zvezde u „Gradu svetlosti“

© AP Photo / Francois MoriLeo Mesi na debiju za PSŽ protiv Remsa
Leo Mesi na debiju za PSŽ protiv Remsa - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2022
Pratite nas
Leo Mesi, as Pari Sen Žermena, prvi put od 2005. godine nije se našao u konkurenciji za Zlatnu loptu. Ipak, to ne čudi s obzirom na to da Argentinac u prvoj sezoni u „Gradu svetlosti“ nije blistao.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Argentinac je do sada u sedam navrata osvajao „Zlatnu loptu“ i po tome je neprikosnoven, ali se ovoga puta nije našao među 30 kandidata, dok je od srpskih fudbalera u odabrano društvo upao Dušan Vlahović iz Juventusa.
Ali Mesi je sa Pari Sen Žermenom imao prilično bledu sezonu i upravo zbog toga nije među laureatima, prvi put posle predugih 17 godina. Nema ni Nejmara.
I dok je mnogima to sasvim legitimno i očekivano, oni koji obožavaju lik i delo omalenog Argentinca smatraju da je napravljen svojevrsni presedan i nepravda.
To je nateralo Emanuela Bojana, jednog od članova žirija za „Zlatnu loptu“ da se oglasi i objasni zbog čega nema Mesija.
„Novi kriterijum je sezone, a ne kalendarska godina. Trofej Kopa Amerika u julu ne ulazi u konkurenciju. A kada se pogleda Mesija prva godina u Parizu, ona je bila razočaravajuća“, kaže novinar.
Mnoge je s druge strane zanimalo kako je onda moguće da se Kristijano Ronaldo, najveći rival Lea Mesija, našao među 30, kada ni on ništa nije osvojio sa Mančester junajtedom.
„Ove sezone je postao najbolji strelac u istoriji reprezentativnog fudbala. Vukao je Mančester kao osmini finala Lige šampiona, iračunali smo da je doneo sedam bodova. Takođe, u Premijer ligi je postigao 18 golova, kada pogledate 32 pogotka u 48 utakmica, nije na nivou njegovih najboljih godina, ali je dovoljno da uđe među 30 najboljih“, podvukao je novinar Emanuel Bojan.
Mesi je ovu sezonu počeo kud i kamo bolje i sve to ukazuje da bi već sledeće godine mogao ponovo da bude u trci za prestižno individualno priznanje.
U prvom kolu protiv Klermona (5:0) postigao je dva gola i upisao asistenciju, dok seprotiv Monpeljea (5:2) na Parku prinčeva nije upisao u strelce i asistente.
Levski  - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2022
SPORT
Bugari se hvataju za slamku spasa – žalbom žele novu priliku za dvoboj sa Partizanom! /foto, video/
Leo Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2022
SPORT
Mesijeva magija – primio je loptu na grudi, ostalo je istorija /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala