- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mesijeva magija – primio je loptu na grudi, ostalo je istorija /video/

© AP Photo / Ariel SchalitLeo Mesi
Leo Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2022
Pratite nas
Leo Mesi kompletirao je golom iz 'makazica' savršeno veče za fudbalere Pari Sen Žermena, koji su u prvom kolu Lige 1 kao gosti razbili Klermon rezultatom 5:0 (3:0). Maestralni Argentinac postigao je dva pogotka, ali je drugi u 86. minutu bio pravo remek delo, a ujedno je to njegov prvi pogodak iz 'makazica' u karijeri.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Pari Sen Žermen je ušao silovito u novu sezonu. Posle osvojenog Superkupa protiv Nanta (4:0), „stradao je“ i Klermon, čija je mreža napunjena do vrha.
Već do poluvremena se mreža domaćina zatresla čak tri puta, a pogađali su redom: Nejmar, Hakimi i Markinjos.
Usledilo je zatišje pred buru. Nije bilo pogodaka u nastavku, sve do 80. minuta kada je Mesi pogodio na asistenciju Nejmara, a onda se dogodio i trenutak večeri.
Igrao se 86. minut kada je Mesijev sunarodnih Leandro Paredes uposlio desetku Parižana jednom dugom loptom. Mesi je primio na grudi i bez gledanja, preko glave, makazicama je poslao loptu u mrežu.
Golman Mori Diao ulepšao je pogodak, samim tim što je nepomično gledao kako lopta završila iznad njegove glave, pravo u mreži.
Ono što je neverovatno u čitavoj priči, jeste podatak da je to prvi takmičarski gol Lea Mesija iz 'makazica' u karijeri.
Kako je krenulo, čini se da bi ovo mogla da bude daleko uspešnija sezona Argentinca u dresu Pari Sen Žermena, s obzirom na to da se u prvoj baš i nije proslavio, dok sada ponovo igra fudbal sa osmehom na licu i čini saigrače boljim, kao što je to redovno činio u Barseloni.
Takođe, odlazak Mauricija Poketina i dolazak Kristofa Galtijea, pozitivno je uticao na ekipu koja je već na startu nove sezone počela da "melje" i na terenu deluje izuzetno disciplinovano.
Pre Pari Sen Žermena Galtije je vodio Lil do šampionske titule u Ligi 1, pre dve sezone, dok je prošlu proveo na klupi Nice, a ekipa je igra lepršav, ujedno i takmičarski fudbal i završila je sezonu na petom mestu.
Nemanja Nedović i Ognjen Kuzmić, Golden Stejt - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2022
SPORT
Srbi su bili hit – dok se nije pojavio Korejac /video/
Dušan Tadić gol - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2022
SPORT
Piksi samo trlja ruke – još jedan „orao“ ušao u istoriju fudbala
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2022
SPORT
Mitrović ponosan i razočaran – „Ispustili smo dva boda protiv najboljeg tima na svetu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala