- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbi su bili hit – dok se nije pojavio Korejac /video/

© Foto: Printskrin/You Tube/Golden State WarriorsNemanja Nedović i Ognjen Kuzmić, Golden Stejt
Nemanja Nedović i Ognjen Kuzmić, Golden Stejt - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2022
Pratite nas
Inicijacija – neizostavni deo zabave u svakom ozbiljnom sportskom kolektivu. Bilo da se radi o fudbalu, košarci ili nekom drugom sportu, tradicija koja je uspostavljena decenijama unazad i dalje živi među sportistima.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Među najaktivnijima po tom pitanju su fudbaleri, koji najčešće imaju zadatak da pred novim saigračima otpevaju neku pesmu po sopstvenom izboru. Tako je u svakom prelaznom roku, a ovaj je obeležio novi fudbaler Napolija, Kim Min Džae, koji je oduševio publiku.
Naravno, fudbaler rodom iz Južne Koreje je izabrao nacionalni hit „Gangnam stajl“ koji je pre nekoliko godina zaludeo planetu, a na oduševljenje saigrača.
Inicijaciju nisu mogli da izbegnu ni novi fudbaleri Juventusa – Pol Pogba, Anhel Di Marija i Bremer, a torinski velikan je sve to objavio na svojim društvenim mrežama.
Realno, snašli su se kao i naš Dušan Vlahović zimus kada je stigao iz Fiorentine u Torino.
Zanimljivo da je Matijs de Liht recimo svojevremeno na inicijaciji u Juventusu pevao „Tri male ptice“ od Boba Marlija koju je naučio kao fudbaler Ajaksa jer je ona zaštitni znak navijača iz Amsterdama. Gonzalo Iguain je na primer pevao „Despasito".
Šašave inicijacije nisu zaobilazile ni naše košarkaše, pa se sećamo recimo izvedebe pesme Šabana Šaulića „Samo za nju“ od strane Nemanje Nedovića kao novajlije u redovima Golden Stejta, i navijačke pesme „Dobro znaj“ u interpretaciji Ognjena Kuzmića.
Zanimljivo je da su obojica bili opremljeni šarenim kapicama i rancima.
U svakom slučaju, internet je preplavljen snimcima pesama sportista na inacijaciji, a najvažnije je da se tako stvori dobra atmosfera u timu kao podloga za buduće uspehe.
FK Velež Mostar - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2022
SPORT
Egzotika došla glave bivšim Jugoslovenima
Valeri Božinov - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2022
SPORT
Bugarska legenda se nada „srpskom duhu"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala