- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Imam obavezu prema svom Iliji“ – Dušan je zacrtao cilj i vreme je za povratak beogradske „romantike“

© Foto : ofkbeograd.co.rsDušan Petković
Dušan Petković - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2022
Pratite nas
Prošlo je tačno pet godina otkako je veliki OFK Beograd dospeo u kandže amaterskog fudbala iz kojeg bezuspešno pokušava da se iščupa. Svaka sezona donosila je razočaranje ljubiteljima „romantike“, a ove subote kreće novi pokušaj i nada da će se sudbina plavo-belih sa Karaburme konačno promeniti.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Romantika je tokom leta pretrpela nove promene, i to korenite pod dirigentskom palicom novog sportskog direktora Dušana Petkovića.
Dete Karaburme i sin jedne od najvećih legendi OFK Beograda, Ilije Petkovića, prihvatio je poziv predsednika Upravnog odbora Dejana Vuksanovića da pomogne klubu u kom se igrački afirmisao.
Poznati fudbalski agent obavljao je ranije u slovenačkim prvoligašima Zavrču i Koperu istu ulogu i uspevao da ih spasava ispadanja, ali ti poslovi ne mogu da se porede sa ovim kog se latio u OFK Bogradu i koji je za njega nešto lično.
„Mislim da nikada niko nije selektirao tim za svega 17 dana. Dakle, ni tri nedelje nisam još u klubu... Nismo imali puno vremena, jer smo postavili prioritet od starta – povratak u Superligu za dve godine. Predsednik Dejan Vuksanović i ja smo zacrtali hitan povratak u elitu. Ne tražimo, niti pravimo sebi alibi. Finansijski i sportski, OFK Beograd mora brzo da se vrati u elitu. Poštujemo sve srpskoligaše, ali ovo je veliki klub i znam da se sigurno vraćamo u Superligu za dve godine“, optimistično ističe Petković na početku razgovora za Sputnjik.
Realnost, pak, kaže da plavo-beli danas od 17 časova kreću u nove srpskoligaške borbe protiv Budućnosti iz Dobanovaca (uz besplatan ulaz na Omladinskom stadionu).
Čak 22 nova fudbalera stigla su u OFK Beograd tokom leta, zajedno sa novim trenerom Nenadom Grozdićem, vezistom Obilića iz šampionskih dana.
© Foto : ofkbeograd.co.rsOFK Beograd
OFK Beograd - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2022
OFK Beograd
„Mislim da smo napravili fenomenalnu ekipu. Stvarno. Agresivno sam odradio ovaj prelazni rok jer nisam imao puno vremena. Verujem u svoj izbor i verujem u izbor trenera Grozdića za koga od prvog dana imam samo reči hvale. I za njegovog pomoćnika Serafimovića. Idemo jako od starta, ja sam rođeni optimista i ne umem drugačije. Da ne verujem u sve ovo ne bih se latio posla. A verujte, da već sada imamo kvalitetan tim, možda u rangu superligaških. Svi igrači koje smo doveli dobro treniraju, željni su dokazivanja. Poštujem sve protivnike u ligi, možda i zvučim malo pretenciozno, ali OFK Beograd mora da bude prvi“, poručuje Petković.
Sportski direktor plavo-belih ne krije da ga je na poduhvat obnove „romantike“ nagovorio novi predsednik UO Dejan Vuksanović koji takođe ima velike planove.
© Foto : ofkbeograd.co.rsGrozdić i Serafimović
Nenad Grozdić i Serafimov - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2022
Grozdić i Serafimović
„Svedoci smo da je OFK Beograd spao na najniže moguće grane od postojanja i shodno tome, kao neko ko je odrastao ovde na stadionu i ko oseća Karaburmu i klub kao svoju kuću, smatrao sam da je vreme da budem tu. Naglasio bih da je sve to na inicijativu čoveka koji je sa svojom fondacijom rešio da podigne klub iz pepela i da nije bilo Dejana Vuksanovića ne bih ni ja bio ovde. Prepoznali smo zajednički cilj da se OFK Beograd vrati u viši rang i da tribine opet budu ispunjene kao nekada, sa pravom beogradskom publikom“, kaže Petković.
Angažman na Karaburmi čuvenog „Terminatora“ kako su ga navijači zvali, vuče sa sobom i ličnu notu, koju nekadašnji reprezentativac Jugoslavije ne skriva.
„Ova priča za mene ima najjači motiv na svetu – da se vratim u klub i zbog svog oca, čija je to bila želja pre nego je preminuo, da njegov OFK Beograd opet bude tamo gde mu je mesto. Imam obavezu pre svega prema svom Iliji, da sve uradim da vratim OFK Beograd tamo gde pripada“, zaključio je Petković i pozvao Beograđane da podrže plavo-bele na putu ozdravljenja.
Saša Lukić – fudbaler Torina i reprezentativac Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2022
SPORT
Tresu se Alpi: Srbin je dobio sve osim jedne stvari i želi da ide!
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2022
SPORT
Histerija iz Beograda se spustila na jug /video/
Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2022
SPORT
Juventus je doveo Filipa, a Nemci uzeli Luku: „Uživanje je igrati sa Vlahovićem“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala