- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Juventus je doveo Filipa, a Nemci uzeli Luku: „Uživanje je igrati sa Vlahovićem“

© AP Photo / Joan MonfortFilip Kostić
Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2022
Pratite nas
Srpski reprezentativac Filip Kostić koji je u petak potpisao ugovor sa Juventusom do 2026. godine, oglasio se prvi put i poručio da je napordno radio da bi stigao do Serije A i kluba kakav je gigant iz Torina.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Pričao je Kostić naravno i o asistencijama koje su bile njegov zaštitni znak u Ajntrahtu iz Frankfurta sa kojim je osvojio Ligu Evrope. Naravno, neizbežna tema bio je i njegov reprezentativni, a sada i klupski saigrač – Dušan Vlahović.
„Nije teško reći 'DA' Juventusu. Mislim da bi ovo mogao da bude odlučujući korak za moju karijeru. Naporno sam radio da bih došao ovde. Mislim da zaslužujem da budem u Juventusu. Za oakav klub je uvek pravo vreme. Razgovarao sam sa Dušanom, srećam sam što je deo tima. On je jedan od najboljih napadača današnjice. Uživanje je igrati sa njim“, poručio je Kostić.
Kada je reč o asistencijama, Kostić je poručio.
„Mogu da donesem kvalitet i asistencije. Daću sve od sebe za ekipu i radiću ono što trener bude zahtevao od mene i što je najbolje za tim. Vrlo sam srećan što sam stigao u Torino, a navijačima poručujem - vidimo se na terenu“, rekao je hitronogi Kragujevčanin.
I dok je Filip otišao iz Frankfurta u Torino, u drugom pravcu će krenuti Luka Pelegrini. Talentovani defanzivac koji može da pokrije dve pozicije u poslednjoj liniji se idealno uklapa u ono što nedostaje nemačkom klubu.
Pelegrini ima 23 godine i prethodne sezone upisao je 21 meč za torinsku „staru damu“ u svim takmičenjima.
„Luka Pelegrini može da zauzme obe odbrambene pozicije na levom boku, kako ispred odbrambene linije sa tri igrača, tako i malo dublje u formaciji sa četiri defanzivca. To je naša fleksibilnost“, rekao je Markus Kreše, sportski direktor nemačkog kluba.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2022
SPORT
Vlahović kandidat za Zlatnu loptu
Turki Al Šejk, vlasnik Almerije - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2022
SPORT
Novi mezimci fudbalskih hipstera
Tomislav Sivić - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2022
SPORT
Sivić podneo ostavku na Čairu posle još jednog poraza
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala