- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

Kako izgleda najtanji sat na svetu koji će koštati skoro dva miliona dolara /video/

CC0 / Pixabay / Ručni sat
Ručni sat - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
Pratite nas
Švajcarski brend luksuznih sportskih satova, „Rišar Mil“, napravio je najtanji sat na svetu. Prema najavama, kada se bude našao u prodaji, koštaće skoro dva miliona dolara.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Sa samo 1,75 milimetara od brojčanika do zadnje strane kućišta, „RM UP-01 Ferrari“ je 0,05 milimetra tanji od prethodnog rekordera, Bulgarijevog „Octo Finissimo Ultra“.
RM UP-01 Ferrari“ napravljen je od titanijuma pete klase, još jedan je u nizu ultra tankih, ultra laganih satova koji nastavlja tradiciju „Rišara Milea“ u pomeranju granica mehaničkog merenja vremena.
Kako navode dizajneri, „RM UP-01 Ferrari“ ima tradicionalnu strukturu kućišta u kojoj je smešten kompletan mehanizam. Uprkos rekordnim dimenzijama, sat ima respektabilnu rezervu snage od 45 sati rada.
Podešavanjem i namotavanjem sata upravlja se sa dve integrisane krunice u stilu kasete, jedna za izbor funkcije, izložena na brojčaniku, dok dva safira, debljine samo 0,2 milimetra, prekrivaju indikator vremena i regulacioni mehanizam, obezbeđujući da sat bude vodootporan i na dubini od 10 metara.
Sat ima svoj namenski sajt sa više informacija, a biće proizvedena ograničena serija od 150 komada. Kada se bude pojavio, koštaće 1,888 miliona dolara.
Da li će se i ambasador ovog brenda, Rafael Nadal, pojaviti na terenu sa ovim satom i proveriti njegovu otpornost na udarce, ostaje da se vidi, preneo je RTS.
Futuristički leteći hotel - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Putovanje u budućnost: Luksuzni leteći hotel koji nikada neće ostati bez goriva /video/
Logo kompanije „Tesla“ - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
„Teslin“ tim izumeo baterije koje bi mogle da traju i 100 godina
Magnetna rezonanca - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
„Mašina za snove“: Kako funkcioniše magnetna rezonanca za čitanje snova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala