- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

Putovanje u budućnost: Luksuzni leteći hotel koji nikada neće ostati bez goriva /video/

© Foto : YouTube/Hashem Al-GhailiFuturistički leteći hotel
Futuristički leteći hotel - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
Pratite nas
Na „Jutjubu“ je nedavno objavljen snimak koncepta futurističkog letećeg hotela koji, kako se predviđa, zahvaljujući nuklearnoj energiji nikada neće ostati bez goriva.
U opisu letelice budućnosti navodi se da će moći da leti nekoliko godina, a da ne dodirne tlo.
Prema ambicioznom dizajnu lebdećeg „hotel-broda budućnosti“ pod imenom „Skaj kruz" — letelica bi mogla bi da primi 5.000 gostiju.
U opisu, dizajneri navode da bi krstarica bila pokretana nuklearnom energijom, kojom bi upravljao sistem veštačke inteligencije, i da bi imao sopstvenu osmatračnicu u obliku diska u kojoj bi putnici mogli da vide neverovatne prikaze.
Dizajneri tvrde da će, dok brod ostaje u vazduhu godinama, putnici biti snabdevani zalihama putem električnih komercijalnih ili privatnih aviona, koji bi mogli da slete na vrh krstarice.
U video-materijalu na kojem je prikazan dizajn Tonija Holmstena i animacija Al-Gailija, tvrdi se da „Skaj kruz" ne bi imao „ugljenični otisak", i da bi imao 20 električnih motora koji „obezbeđuju čistu, nuklearnu energiju".
Leteći brod je predstavljen kao destinacija za odmor poput luksuzne letelice za krstarenje, gde će biti više barova i restorana, bazena, paluba za osmatranje, bioskopa i pozorišta i soba za igre — kao i mesta za venčanja koja su na raspolaganju za parove, preneo je RTS.
Sunce - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Nemci tvrde da imaju novu ideju za neograničeni izvor energije
Logo kompanije „Tesla“ - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
„Teslin“ tim izumeo baterije koje bi mogle da traju i 100 godina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala