- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal je već koristio sumnjive injekcije – Novaka možda čeka Rodžerova sudbina

© AFP 2023 / RYAN PIERSERafael Nadal i Rodžer Federer
Rafael Nadal i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2022
Pratite nas
Rafael Nadal, španski teniser, tokom Rolan Garosa primao je radiofrekventne injekcije kako bi „umrtvio“ stopalo koje ga je muči još od 2005. godine, a sada je otkriveno da je bivši broj jedan tu vrstu injekcija primao još i 2008. i to pred čuveno finale Vimbldona protiv Rodžera Federera kada je slavio posle drame u pet setova.
Posle neverovatnog podviga koji je Rafael Nadal napravio 22. Grend slemom u karijeri podigla se velika prašina povodom njegovog zdravstvenog stanja jer je uprkos, kako ih on opisuje, neverovatno velikim bolovima igrao vanserijski tenis.
Nadal je kasnije objasnio da terapija u vidu radiofrekventnih talasa čini da nerv u stopalu bude „umrtvljen“ i da on uz takve injekcije ne oseća bolove bar na neko vreme.
Iako je poznato da Rafa od Miler-Vajsove bolesti koja mu pravi bolove pati od 2005. godine do sada nije bilo poznato da je terapiju koju je primenio ove godine već koristio 2008. tokom Vimbldona.
Toni Nadal, Rafin stric, otkrio je da je Španac primao injekcije neposredno pred duel sa Rodžerom Federerom u borbi za trofej Vimbldona.
„Igrao je sa uspavanim stopalom i u drugim Grend slemovima. Na Vimbldonu 2008. je igrao finale protiv Federera pod injekcijama“, otkrio je Toni Nadal.
Epsko finale koje je trajalo četiri sata i 48 minuta ušlo je u istoriju, a posle drame u pet setova Nadal je osvojio prvi trofej na londosnkoj travi.
Prva dva seta pripala su Rafi, a potom se Federer vratio i izjednačio. Odlučio je tek iscrpni taj-brejk u petom setu.
Te sezone uprkos bolovima u stopalu Nadal je osvojio osam titula, a iako je Federer pred Vimbldon osvojio Hale bilo je jasno da će imati izuzetno tešku konkurenciju u Londonu.
© AFP 2023 / ADRIAN DENNISRafael Nadal Vimbldon 2008
Rafael Nadal Vimbldon 2008 - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
Rafael Nadal Vimbldon 2008
Injekcije koje je Nadal kako se ispostavilo koristio i pre 14 godina, izazivaju i danas sumnje.
Nadal je pokazao neke abnormalnosti. Imam trajnu sumnju u to što radi i što se tiče regeneracije i cele njegove atletizacije“, rekao je Fric Zergel doktor sa nemačkog Instituta za biomedicinska i farmaceutska istraživanja.
Taokđe, Gijom Marten, francuski biciklista objasnio je da bi se Nadalovo lečenje u biciklizmu nazvalo dopingom i da injkecija u tom sportu zabranjena od 2011. godine.
Posle terapija Nadal se vratio u Barselonu i to na štakama što je dodatno podgrejalo sumnje o injekcijama i o tome kakve će posledice imati na njega.
Zanimljivo je da je Toni Nadal nedavno izjavio da će Rafa igrati na Vimbldonu iako je Rafa prethodno rekao da nije siguran u to jer ne zna kako će se razviti situacija sa stopalom.
Federera nema, ali da li bi Novak Đoković mogao da bude „žrtva“ Nadalovih injkecija baš kao Rodžer pre 14 godina.
Novak je već video kako Rafa igra pod injekcijama na Rolan Garosu, a sada ostaje da čekamo i vidimo može li da nađe recept i izbegne Federerov scenario.
Ruski teniser Danil Medvedev, Vimbldon prvo kolo - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
SPORT
Uslov za Britance: „Ako Rusi budu igrali, vraćamo bodove“
Jelena Dokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
SPORT
Jelena Dokić šokirala izjavom da je pokušala da se ubije
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
SPORT
„Medvedev je već legenda!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala