- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Medvedev je već legenda!“

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
Pratite nas
Danil Medvedev, ruski teniser, ponovo je najbolji igrač sveta i prvi na ATP listi, što je izazvalo veliku radost kod Šamila Tarpiščeva, predsednika Teniskog saveza Rusije koji je biranim rečima govorio o članu reprezentacije Rusije.
Medvedev je ponovo prvi na svetu, na najnovijoj ATP listi, što je posledica karambola u sistemu i sukoba na relaciji ATP – Vimbldon.
„Čestitam Danilu iz same dubine svog srca! On je već legenda i već je napravio tolika čuda u tenisu da se o njemu može govoriti samo u velikim, velikim rečima“, rekao je Tarpiščev.
Kako je naveo, u svemu ovome on uopšte ne misli na to da je Danil dobar čovek, već govori samo o tenisu.
„Njegovi mečevi sa Novakom Đokovićem će ući u istoriju svetskog tenisa, naročito duel na US Openu. Činjenica je da je Danil pravi igrač, da je on kreator igre, da on koristi sve svoje unutrašnje kvalitete u tenisu“.
Medvedev se tokom prošle godine suočio sa povredom i operacijom leđa, ali je uspeo da se vrati veoma brzo i da stekne takmičarsku formu.
„Odlična vest je da je on veoma stabilan na psihičkom nivou. Da li se sećate sa kakvim pritiskom sa tribina se suočavao tokom turnira? Čak i kada navijaju protiv njega, Danil se naljuti, ali to onda protivnika dovodi u nezgodnu situaciju. Danil ima fantastičnu moć mobilizacije nervnog sistema, u veoma teškim situacijama on uspeva da bude jači“.
Tarpiščev je apostrofirao da je Danilova glava – „na mestu“.
„Nazvao bih ga profesorom misli. On je osoba koja nikada ne tone i koja pametno prilazi pripremama. I danas je toliko teško postati prvi i najbolji, ne može se porediti sadašnje vreme sa prethodnim. I zato je Danil legenda“, zaključio je Tarpiščev.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
SPORT
Novak je prepustio tron Rusu, ali to nije najgora stvar...
Ekaterina Aleksandrova - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2022
SPORT
Kome treba Vimbldon – Ruskinja osvojila titulu na holandskoj travi!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala