- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jelena Dokić šokirala izjavom da je pokušala da se ubije

© Foto : Skrinšot / Jutjub / TODAYJelena Dokić
Jelena Dokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
Pratite nas
Jelena Dokić, bivša australijska teniserka srpskog porekla, objavila je da je u aprilu ove godine želela da izvrši samoubistvo. Bivša teniserka bila je na ivici da skoči sa balkona sa 26. sprata, a to priznanje podelila je na društvenoj mreži Instagram.
Jelena Dokić napravila je uspešnu karijeru, ali nikada nije uspevala da se izbori sa depresijom i anksioznošću koje je prate zbog nasilničkog ponašanja njenog oca Damira Dokića.
Psihičko stanje bivše teniserke postalo je toliko loše da je krajem aprila ove godine htela da okonča život, a sada je sa javnošću podelila strašnu priči u opisala detalje mentalnog stanja.
Umalo sam skočila sa balkona na 26. spratu i oduzela sebi život 28.4.2022. Nikad neću zaboraviti taj dan. Sve je u magli. Sve je mračno. Nema tona, slike, ništa nema smisla. Samo suze, tuga, depresija, anksioznost i bol. Poslednjih šest meseci su bili teški. Konstantno sam plakala svuda. Od sakirvanja u kupatilu na poslu, da bih obrisala suze i da niko ne vidi, do neprestanog plakanja kod kuće u svoja četiri zida, bilo je nepodnošljivo. Konstantna osećanja tuge i bola jednostavno nisu odlazila i život mi je bio rasturen“, piše u objavi Dokićeve.
Bivša teniserka javno je podelila iskustvo jer je svesna da nije jedina koja pati od ovakvih osećanja i želela je da uputi podršku svima koji se bore sa lošim psihičkim stanjem.
„Ne kažem da se sada osećam sjajno, ali sam definitivno na putu oporavka. Neki dani su bolji od drugih, ponekad idem korak unapred, nekad korak unazad, ali se borim i mislim da mogu da prođem kroz ovo. Verujem u to da je ok osećati ono što ja osećam. U redu je i da se oseća tuga, ali mora da se nastavi borba. To je ono što pokušavam i što me motiviše. Ne sramite se svojih osećanja. Okej je osećati se ovako i onda se vratiti i trgnuti. Moguće je, samo verujte. Volim vas sve i ovde smo da se borimo da bismo dočekali i sledeći dan. Vratiću se jača nego ikad“, stoji u zaključku Jelene Dokić.
Teniserka srpskog porekla u decembru prošle godine posle dužeg vremena oglasila se na društvenim mrežama i priznala da prolazi kroz težak period, da bi se kasnije pojavila na Australijan openu u ulozi voditelja.
U autobiografiji Jelena je pisala o tome kako je trpela batine od oca Damira zbog čega godinama ne uspeva da se psihički oporavi, što je jasno posle ovako strašne poruke.
Prve trofeje i plasman u Top 10 teniserki sveta Dokićeva je ostvarila pod zastavom Jugoslavije, da bi potom nastupala za Srbiju i Crnu Goru i najzad za Australiju.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
SPORT
„Medvedev je već legenda!“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
SPORT
Novak je prepustio tron Rusu, ali to nije najgora stvar...
Australijski teniser Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2022
SPORT
„Ja dobijam kazne, a publika mi kaže da sam crna ovca?“ – Kirjos pobesneo zbog rasizma u Nemačkoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala