- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpkinju hteli da otpišu – ali Kristina se vratila „na početak“

© AP Photo / Alastair GrantFrancuska teniserka Kristina Mladenović
Francuska teniserka Kristina Mladenović - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
Pratite nas
Kristina Mladenović, francuska teniserka srpskog porekla, posle osvajanja Rolan Garosa sa Karolin Garsijom u konkurenciji dublova, došla je do titule i u singlu na ITF turniru u Italiji. Bivša prva teniserka sveta vratila se u formu i ponovo igra tenis iz najboljih dana.
Iako su joj teniski stručnjaci slutili da bi uskoro mogla da završi karijeru, Kristina Mladenović demanotvala je takve tvrdnje na najbolji mogući način, titulama kako u dublu tako i u singlu.
Teniserka srpskog porekla nedavno je po četvrti put osvojila Rolan Garos u konkurenciji parova, ali nije želela da zanemari single mečeve gde se konačno vratila na pobednički kolosek.
Nanizala je čuvena Kiki poraze od prošle sezone i na počektu ove godine, a bila je najpoznatije ime na čelindžerima gde je pokušavala da se vrati u formu.
Upornost se isplatila jer je Mladenovićeva na ITF turniru u Kaserti u Italiji došla do trofeja posle pobede nad Kamilom Rosatelo rezultatom 6:4, 4:6, 7:6.
Najbolji plasman u singlu Kristina je ostvarila kada je ušla u Top deset teniserki sveta, dok je u dublu neverovatna i ima čak devet Grend slem trofeja.
Četiri puta podigla je pehar na Australijan openu, isto toliko na Rolan Garosu i jednom na Vimbldonu.
Proslavljena teniserka rođena je u Francuskoj, ali je poreklom sa Kosova. Dragan Mladenović, Kristinin otac bio je poznati rukometaš koji je zbog karijere otišao na jug Francuske gde je njegova žena Dženita rodila Kristinu.
Iako igra pod zastavom Francuske, Mladenovićeva voli da ističe srpsko poreklo, a titule proslavlja sa glasnim urlikom „Idemo bre.
Ruski teniser Danil Medvedev, Vimbldon prvo kolo - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
SPORT
Uslov za Britance: „Ako Rusi budu igrali, vraćamo bodove“
Jelena Dokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
SPORT
Jelena Dokić šokirala izjavom da je pokušala da se ubije
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
SPORT
„Medvedev je već legenda!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala