Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Popović o zahtevu Šolca: Samo jedinstveni možemo da odbijemo pritiske

© Foto : Ustupljeno SputnjikuNenad Popović
Nenad Popović - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2022
Pratite nas
Ministar u Vladi Srbije i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je, povodom poruka koje je u Beogradu izneo nemački kancelar Olaf Šolc, da samo jedinstveni možemo da odbijemo ucene i pritiske da se odreknemo najvažnijeg dela svoje teritorije.
Popović je naveo da „posle otvorenog zahteva nemačkog kancelara da moramo priznati nezavisnost Kosova, nikada nije bilo potrebnije nacionalno okupljanje i nacionalno jedinstvo“.
„Potrebno nam je jedinstvo svih političkih snaga, Crkve, Univerziteta i svih onih u javnom životu koji predstavljaju našu naciju u svetu. Samo jedinstveni možemo da odbijemo ucene i pritiske da se odreknemo najvažnijeg dela svoje teritorije, da odbijemo da uvedemo sankcije Rusiji, koja je uz nas uvek bila u najtežim trenucima, i da ne prepustimo Republiku Srpsku mešetarenju međunarodnih činovnika“, poručio je Popović.
Popović je ocenio i da se naša najveća snaga pred svima onima koji bi da slome našu nezavisnu državnu politiku i slobodu nalazi kao i uvek u našoj istoriji, u našem jedinstvu, saopštila je Srpska narodna stranka.
On je ukazao da je Srbija spremna na kompromis sa Albancima po Rezoluciji 1244 i Ustavu, ali da ne može biti rasprave oko toga da li je Kosovo Srbija.
Popović predlaže i donošenje rezolucije u Skupštini kojom bi se, kako je istakao, svi okupili oko istog cilja — da nema priznanja lažne države Kosovo.
„Prava je prilika, i to napominjem na današnji veliki praznik Svete Trojice, da se na inicijativu Predsednika Republike, kroz diskusiju u široj javnosti, a potom i kroz Rezoluciju koju bi usvojila Narodna skupština, svi okupimo oko istog cilja — da nema tog Srbina koji bi za bilo šta na ovom svetu, pa bile to i evropske integracije, priznao lažnu državu Kosovo“, istakao je Popović.
On je ocenio da svi oni u međunarodnoj zajednici koji računaju da će se Srbija „slomiti“ pod ovim teškim pritiscima, računaju kao i uvek na naše podele i svađe.
„Mi znamo da ne možemo da promenimo njihovu odluku u vezi sa Kosovom, ali možemo našim jedinstvom da im jasno stavimo do znanja da ne mogu da traže od jednog ponosnog i slobodarskog naroda da se odrekne najvažnijeg dela svoje teritorije i time legalizuje nasilje koje je nad njim izvršeno“, rekao je Popović.
Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nemačkog kancelara Olafa Šolca - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2022
SRBIJA
Kontraefekat Šolcovih poruka: Poseta nemačkog kancelara dokazala da su stavovi Srbije opravdani
Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nemačkog kancelara Olafa Šolca - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2022
SRBIJA
„Ako mislite da nam pretite“: Vučić odgovorio na zahtev za priznanje KiM, Šolc tražio sankcije Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala