- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadalova glavna tema i dalje Novak: „U najboljoj je poziciji da obori rekord“

© AFP 2023 / ANNE-CHRISTINE POUJOULATNovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
Pratite nas
Posle osvajanja Rolan Garosa, Rafael Nadal glavna je tema, ali ne samo zbog 22. Grend slema već zbog bolova u stopalu i načina na koji se leči. Iako je nedavno savladao Novaka, Nadal veruje da je srpski as u položaju da ga prestigne po broju Grend slem trofeja jer nema zdravstvenih problema.
Rafael Nadal napravio je istorijski podvig i ozbiljno se odmakao od Novaka Đokovića i Rodžera Federera po broju osvojenih Grend slemova i sada ima 22 u odnosu na 20 Srbina i Švajcarca.
Nadal je već po osvajanju trofeja na pariskoj šljaci istakao da ga broj titula sa najprestižnijih trofeja ne zanima i da je moguće da ga Novak prestigne.
U novom intervjuu za ATP Nadal je još jednom istakao da je srpski teniser u najboljoj poziciji da ga prestigne jer je u dobroj formi nema zdravstenih problema.
„Sve može da se desi. Jasno je da je Novak u najboljoj poziciji da obori taj rekord, jer nema fizičkih problema i igra na spektakularnom nivou“, objasnio je Rafa.
Kada je u pitanju Rodžer Federer, španski as smatra da njegov veliki prijatelj i kolega teško može da se vrati u 41. godini na taj način da osvoji čak dva Grend slema.
Federer je van terena dugo. Od njega uvek može da se očekuje nešto posebno, ali svi znamo koliko je teško vratiti se, još teže sa 40 godina, ali videćemo šta će se dogoditi“, istakao je Nadal.
Španac ne razmišlja previše o rekordima jer mu je prioritet da se izbori da što duže igra s obzirom na to da mu stopalo pravi sve veće probleme.
„Kao što sam uvek pričao, nije mi smetalo kada smo bili izjednačeni, a ni sada kada imam dva trofeja više. Samo želim da nastavim da se takmičim“, rekao je Nadal u intervjuu za ATP.
Saša Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
SPORT
Zverev se javio iz bolnice – posle operacije objavio detalje povrede
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
SPORT
Rafa je izabrao – injekcije, trofej i na kraju štake /video/
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
SPORT
Nadal pod lupom – postoji li „tajno oružje“?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala