- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rafa je izabrao – injekcije, trofej i na kraju štake /video/

© AP Photo / Christophe EnaRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
Pratite nas
Španski teniser Rafael Nadal se posle osvajanja Rolan Garosa pojavio sa štakama na aerodromu u Barseloni. Injekcije koje je primao tokom boravka u Parizu i na dan finala na kraju su morale da stignu na naplatu.
Svega 48 časova od osvajanja rekordne 22. Grend slem titule, a 14. na turniru u Parizu, Rafael Nadal nije mogao da hoda bez pomoći štaka.
Takođe je na članku desne noge imao misteriozni flaster.
Veliko je pitanje da li će apsolutni šampion Rolan Garosa uspeti da se oporavi za treći Grend slem u sezoni - Vimbldon i da li će novi vid terapije u vidu radiofrekventnih talasa dati željeni rezultat da se u potpunosti „umrtvi“ nerv u njegovom stopalu koji mu zadaje velike bolove.
Nadal je sam poručio posle podizanja trofeja u Parizu da je bolje da novinari i javnost ne znaju koliko je primio injekcija kako bi igrao finale bez bolova.
Jasno je da bi to sa sobom moglo da nosi ozbiljne posledice na duge staze, ali je bik sa Majorke svesno prihvatio rizik i na kraju je uspeo da počisti Kaspera Ruda u tri seta u nečemu što je trebalo da izgleda kao finale, ali to nikako nije bilo, što pokazuje i sam rezultat.
„Posle trijumfa na Rolan Garosu, Rafa je primio prvu radiofrekventnu injekciju u Barseloni. Ovo je preliminarni tretman i biće potrebno nekoliko dana da vidimo da li deluje ili ne deluje“, pišu mediji na Pirinejima.
Posle toga Rafa je na štakama stigao na aerodrom u katalonskoj prestonici, gde je uprkos tome što je na štakama i očigledno i dalje trpi određene bolove, delio autograme i to sa osmehom.
Ostaje da se vidi da li će preostale dve radiofrekventne terapije dati željeni rezultat da se Rafael Nadal nađe na Vimbldonu ili će biti neminovno da zbog problema sa stopalom ode na prinudni odmor.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
SPORT
Nadal pod lupom – postoji li „tajno oružje“?
Australijski teniser Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
SPORT
Taj ludi Nik... /video/
Novak Đoković i Rafael Nadal na Rolan Garosu - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
SPORT
Nadal: Baš me briga ako Novak stigne do 23 Grend slema – siguran sam da će se to desiti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala