- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal: Baš me briga ako Novak stigne do 23 Grend slema – siguran sam da će se to desiti

© AFP 2023 / CHRISTOPHE ARCHAMBAULTNovak Đoković i Rafael Nadal na Rolan Garosu
Novak Đoković i Rafael Nadal na Rolan Garosu - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
Pratite nas
Rafael Nadal posle osvajanja rekordne 22. Grend slem titule otkrio je da ne brine ukoliko ga Novak Đoković prestigne, a i sam veruje da to lako može da se dogodi.
Nadalov trijumf u Parizu je istorijski ne samo iz aspekta što je to 14. titula na Otvorenom prvenstvu Francuske već je i 22. sa Grend slema, čime je ostavio iza sebe Novaka Đokovića i Rodžera Federera koji imaju po 20.
Ipak, Španac tvrdi da ga ta brojka ne zanima i da se ne brine da li će ga Đoković prestići.
„To nije nešto čime sam opsednut i nije nešto što može da mi promeni način razmišljanja. Iskreno, baš me briga ako Novak osvoji 23, a ja ostanem na 22 titule. To uopšte neće uticati na moju sreću, ni jedan procenat“, rekao je Nadal za „CNN“.
Iako deluje da je pred Novakov težak zadatak i da će morati ozbiljno da se namuči kako bi stigao Nadala, španski as to ne misli već veruje da je taj broj dostižan.
Međutim, sa druge strane sigurnijije u svoj rekord od 14 trofeja na Rolan Garosu za koji veruje da je govoto nemoguće nadmašiti ga.
„Oduvek sam sebe smatrao normalnim likom, tako da ako sam ja to uspeo, verujem da može i neko drugi. Jasno je da je rekord od 22 slema nešto što je moguće da neko nadmaši. Siguran sam da će se to desiti. Sa druge strane, 14 titula na Rolan Garosu... To je baš teško“, istakao je Nadal.
Bivši broj jedan i dalje tvrdi da nije siguran kako će Miler-Vajsova bolest uticati na nastavak njegove karijere zbog velikih bolova u stopalu, ali i dalje ne razmišlja o penziji.
„Nikada mi nije bilo na umu da posle ovog turnira odem u penziju, ali, naravno, postoji ta mogućnost ako se situacija ne popravi. Ne znamo šta može da se desi“, objasnio je Nadal.
Aleksandar Saša Zverev povreda - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
SPORT
Zverev ne ide na Vimbldon – otkriveno koliko će trajati oporavak
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
SPORT
Nadal nije verovao Đokoviću, a sada bi da svi veruju u „injekcije“?
Dmitri Tursunov - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
SPORT
Dva paradoksa ženskog tenisa: Jedan je režirao Rus – drugi su „režirali“ Rusu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala