- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal nije verovao Đokoviću, a sada bi da svi veruju u „injekcije“?

© AFP 2023 / ANNE-CHRISTINE POUJOULATNovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
Pratite nas
Rafael Nadal je na furiozan način stigao do 22. Grend slem titule, svoje 14. na Rolan Garosu i fascinira način na koji je on to uradio ako se uzme u obzir cela priča oko njegove hronične povrede stopala. Sa ozbiljnom povredom se ne može osvojiti veliki turnir, govorio je Nadal 2021. godine.
I to je rekao pošto je Novak Đoković osvojio Australijan open, iako je tokom turnira pokidao trbušne mišiće.
„Nemoguće je osvojiti Grend slem titulu sa stvarno ozbiljnom povredom. Samo možete da rizikujete dalju štetu. Ako se osećate loše – ne možete da pobedite i to je jasno“, rekao je Nadal.
Đoković je tokom turnira 2021. godine pokidao mišić u dužini od tri centimetra i to u duelu sa Tejlorom Fricom – umalo predavši meč.
Đoković je nastavio da igra uprkos povredi, u čemu mu je mnogo pomogao fizioterapeut Ulises Badio.
Ulises Badio i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
SPORT
Šta se krije iza poruke koju je uputio Đokovićev verni saradnik /foto/
Nisu mu verovali, nije ni Nadal.
„Ako zaista imate fizičke probleme, vi ne možete da pobedite. Ako imate bol koji vas ne stavlja u limitirajuću situaciju, onda možete da pronađete način. Ali, ako zaista imate povredu, nemoguće je osvojiti ovakav turnir“, rekao je Nadal.
Nešto više od godinu dana kasnije, Nadal je „skočio sebi u usta“ i osvojio je Rolan Garos sa hroničnom povredom stopala koju je, kako je istakao, rešavao injekcijama i umrtvljavanjem nerava.
Mnogo glasina se tokom turnira povelo oko potencijalnih doping skandala, istraživački novinari su čak najavljivali i izveštaje o tome, ali – zasad je to obustavljeno...
Pitamo se zašto?
„Imao sam svog doktora tokom celog turnira, ne mogu ni da opišem na engleskom šta smo sve radili, dobijao sam injekciju direktno u nerv, nisam imao nikakav osećaj u stopalu, bilo je potpuno umrtvljeno da bih mogao da igram. Bolje je da ne znate koliko sam injekcija primio tokom turnira“, rekao je Nadal.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2022
SPORT
Nadal govorio o injekcijama: „Bolje je da ne znate...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala