- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šta se krije iza poruke koju je uputio Đokovićev verni saradnik /foto/

© AFP 2023 / AELTC/BOB MARTINUlises Badio i Novak Đoković
Ulises Badio i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
Pratite nas
Ulises Badio, kondicioni teniski trener, jedan je od razloga zašto je Novak Đoković već više od jedne decenije vladar belog sporta, a povratak najboljeg tenisera sveta posle pauze najavio je citatom rimskog imperatora Marka Aurelija.
Ulises Badio je 2017. godine postao deo Đokovićevog stalnog tima i veoma brzo se uklopio, kako svojim znanjem, tako i karakterom koji održava dobar duh u ekipi.
Tako je i sada – Đoković se posle dramatičnih događaja sa početka godine, izolacije i potonje deportacije iz Australije, vraća u igru i to u Dubaiju.
„Imaš moć nad svojim umom, ne prema spoljnim događajima. Shvati to i onda ćeš pronaći snagu“, citirao je Badio rimskog imperatora Marka Aurelija pred start turnira.
Psihološka analiza te izreke upućuje da se ona odnosi na pronalaženje fundamentalne istine života.
„Dok mnogi citati imaju fokus na tome da sreća dolazi od spolja, ova rečenica pokriva ostatak igre pošto svi mi živimo u svojim umovima. Mi jedini imamo moć nad svojim umom. Možemo da pogrešimo u korišćenju te moći i da dozvolimo da ona krivuda zbog dnevnih sila. To može da dovede neke da pomisle da spoljašnjost upravlja umom. Ali, to nije tačno. Spoljašnost može da kreira pritisak, ali mi donosimo odluke o onome šta želimo da uradimo. Imamo izbor da prihvatimo ili da oponiramo, da nađemo drugi put. Uvek će postojati cena koja mora da se plati, ali je to deo života. Kada jednom shvatimo da smo jedini koji imamo moć da menjamo svoj um, uvidećemo da nas to puni velikom snagom. Sa jednostavnim shvatanjem toga, dobijamo snagu da se suočimo sa sledećim izazovom i da izaberemo šta ćemo biti“.
I baš tako, Đoković je nedavno govorio o ceni koju je spreman da plati zbog vođenja svog uma svojim principima.
Odlukom da odbije vakcinaciju protiv virusa korona, Đoković je za Bi-Bi-Si rekao da je spreman da plati cenu neigranja na budućim velikim turnirima, što bi dalje moglo da ugrozi njegovu poziciju najboljeg tenisera svih vremena.
Ali, Badio je imao još jednu poruku – za ceo teniski svet.
„Vratili smo se!“
Đoković povratak sportu započinje od 17.30, uz direktan tekstualni prenos na Sputnjiku, protiv italijanskog tenisera Lorenca Musetija.
Danil Medvedev i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
SPORT
Đoković podržava Medvedeva – koji preti da ga svrgne sa trona!
Novak Đoković u duelu sa Marinom Čilićem na Dejvis kupu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2022
SPORT
Đoković o tretmanu u Australiji: Bilo je čudno, ali je ovde sve dobro
Rafael Nadal i njegvo stric Toni (levo) - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2022
SPORT
Nadal „bocnuo“ Đokovića, pa se setio Australije: „Niko ne voli da plaća porez...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala